20.02.2017

VIP SINGLE: 21:00 Maritimo – Nacional 1 1,80
—————————————–
PORTUGAL: Primeira Liga – 22. kolo. Ova dva tima plove brodovima koji idu u suprotnom smjeru, tacnije Maritimo napred punim jedrima dok Nacional polako tone. Maritimo nakon dolaska Daniel Ramosa promjenio malo filozofiju fudbala i ne samo da su u napadu raznovrsni nego i odbrana dosta jača i bolje funkcionise pa tako na ovom terenu u prvenstvenim mecevima porazeni zadnji put prosle godine u septembru od ekipe Rio Ave. Nakon toga upisali su 6 pobjeda i 2 remija (ne racunam kup meceve) i trenutno su 7. na tabeli sa 32 boda dok petoplasirani Guimaraes ima 36 i sa ovom pobjedom Maritimo bi prisao na samo bod zaostatka a to mjesto je jako bitno jer vodi u kvalifikacije za Evropu.
Nacional s druge strane jako tesko ce izboriti opstanak jer im nista ne ide kako treba a realno pruzaju i lose partije, jednostavno kao da nemaju dovoljno kvaliteta a za veceras još problema jer ne mogu računati na dosta prvotimaca. Treba i te kako reci da je ova ekipa uspjela izgubiti cak 8 vezanih meceva u gostima sto dovoljno govori o njihovoj igri van svog terena.
Ovde obe ekipe imaju i jedan dodatni motiv, naime ovo je jedan od onih mini derbija, zovu ga Madeira Derbi jer oba kluba su ostrvska i domaci ce sigurno imati jako veliku podrsku s tribina jer se ove ekipe bas i ne vole.
Za Nacional nece nastupiti Sequeira (Df 17/0), V. Garcia (Df 13/0), Vitor Goncalves (Mf 15/0), Jota (Mf 13/0), Witi (Att 11/0), Mauro Cerqueira (Df 4/0) a napadac Hamzaoui (Att 12/4) je pod znakom pitanja.
Maritimo kompletan i jos im se vraca bitan igrac, to je veznjak Éber (17/2 mf).
Poslednji mec na ovom terenu koji su odigrali Maritimo je dobio 2:0 i to sa igracem manje citav mec. Ne znam koliko dobro gosti moraju odigrati veceras i imati srece da izbjegnu poraz jer Maritimo je u naletu.

Facebook Comments

Comments

comments