18.08.2017

Kovačević Nemanja
10 hrs
VIP SINGLE: 20:00 Istra 1961 – Cibalia 1 1,83 lose
——————————————-
HRVATSKA: 1. HNL – 6. kolo

Ovo moram uzeti vise zbog toga sto su gosti katastrofa nego sto je Istra neka sila.
U odnosu na proslu sezonu Cibalia je izmjenila skoro citav tim jer zbog finansijskih problema jako puno igraca je otislo i to moze se reci citav kostur tima.
Otisli su napadac Brekalo (u Sibenik), ofanzivni vezni Dejan Glavica (u Varazdin), Luka Mijokovic (ASA Targu), Matija Misis (u madjarski Kisvardu), Toni Tipuric (Chiajna), Petar Misic (u Aarau), Filip Zderic (u Gaz metan), Edi Basa (u Siroki Brijeg) itd itd.

Dakle Cibalia je uspjela jedva izboriti opstanak u ligi nakon play out doigravanja sa Goricom od koje su bili bolje a trener Cibalie stalno strahuje da ce jos neko od igraca otici jer finansijski problemi su i dalje tu.
Na ovo gostovanje dolaze autobusom i to je voznja nekih 5 sati sto sigurno utice na igrace, voznja sama po sebi stvara umor.
Istra je ostala bez 3 igraca koja treba izdvojiti, napadaca Solomona, kapitena Rocea i Zizica.

Dosli su Reagy Ofosu (iz NEC Nijemegena), Ivan Matyazh (iz Olimpik Donetska), Tomislav Culjak (iz Cibalie), Maksimovic (iz Mladost Kaknja), Mohammed Aliy (iz Splita) i jos 5-6 igraca koji ce vecinom biti na klupi.
Zanimljiva situacija bila je pri kraju prosle sezone kada su Cibaliji bili prijeko potrebni bodovi i dobili su ih upravo od Istre na ovom terenu i to uz prelaz 1/2. Slucajno ili ne, ne znam. Ovo je sazetak tog meca gdje Cibalia u prvom poluvremenu nije bukvalno zapucala na gol Istre: https://www.youtube.com/watch?v=tyg5RbvplZ4

Upravo zbog tog trijumfa moze se slobodno reci da se Cibalia kasnije uspjela docepati opstanka pa je moguce da danas i puste bodove Istri mada se ne oslanjam na to. Istra je u zoni ispadanja, odmah iza Cibalie i bodovi su prijeko potrebni pa po ovoj kvoti moram uzeti pobjedu domacina.
LikeShow More ReactionsComment
Seen by 83

Facebook Comments

Comments

comments