14.09.2017

VIP DUBL:
—————–
20:30 Španjolska – Slovenija
Španjolska/M.Gasol (13.5) 12 lose
Više 1,85

19:00 Villarreal – FC Astana 3:1 win
1
1,25

KVOTA: 2,31
————————————-
EUROPA: EuroBasket – Playoff – Polufinale

Španija od početka favorit za zlato na ovom prvenstvu a danas jedan od ozbiljnijih testova a to je Slovenija koja je pokazala fenomenalnu košarku. Kako prvenstvo odmiče tako se Španije sve više uzda u braću Gasol i njihovo iskustvo.
Prosli mec obojica su odigrali odlicno a posebno se istakao Marc Gasol kojeg po ovoj granici veceras moram over uzeti.
Dakle protiv Njemacke Marc Gasol je bio najbolji strijelac pa i igrač. Ubacio je 28 poena, 10 skokova upisao, dvije blokade i 4 asistencije. Igrao je pola sata pa i veceras mora imati tu minutazu.
Posebno je dominirao za 3 poena, iz 6 pokusaja cak 4 trojke je ubacio sto nije iznenadjenje jer i u Memphisu sve se vrti oko njega i cesto suta i za 3 poena.
Slovenija je odlicna u napadu ali pokazala i slabosti u odbrani gdje ocekujem da braca Gasol ponovo dominiraju.
Centar Slovenije je Vidmar koji realno ne moze nista Gasolu. Randolph ce takodje popunjavati i braniti reker ali ni on nije tip igrača koji ga moze zaustaviti.
Marc je trenutno pun samopuzdanja i ocekujem da uzme dosta odgovornosti. 14 poena u ovakvom mecu za ovakvu klasu od igrača jednostavno se mora očekivati.

Španci tradicionalno daleko doguraju u Ligi Evrope, najbolji primjer je Sevilja koja je 2 puta osvajala u prethodnih nekoliko godina. U startu postoji razlika u kvalitetu, ne samo u kvalitetu timova nego i njihovih liga naravno. Astana dolazi iz Kazahstana i ta liga je dosta slaba. Ispali su u kvalifikacijama za Ligu Šampiona od Celtica koji ih je kuci demolirao s 5:0 da bi Astana ublazila ispadanje pobjedom kuci od 4:3. U gostima su naravno dosta slabiji nego kuci tako da zuta podmornica mora po trijumf od prve minute. Na ovom terenu Viljareal u zadnjih 6 meceva upisao 5 pobjeda i samo 1 remi.
Proslo kolo ovde su bili bolji od Betisa 3:1. Ono sto je bitno nema vijesti da ce rotirati sastav tako da bi trebali s prvom postavom protiv Astane.

Facebook Comments

Comments

comments