12.01.2018

VIP DUBL:
————–
20:00 Waalwijk – Jong AZ Alkmaar 1:0 WIN
1
1,45

20:00 Sochaux – Quevilly Rouen Lose
1
1,65

KVOTA: 2,39
————–
Waalwijk je lose odradio prvi dio sezone ali to je tim koji sigurno zasluzuje minimum play off. Popravili su znatno igru na svom terenu u poslednjih 5 ligaskih meceva nakon 4 uzastopne pobjede izgubili su od Volendama 1:3.
S druge strane mladi igraci Alkmaara djeluju katastrofalno. Trenutno su predzadnji na tabeli sa 16 bodova ali na njihovu srecu Jong Utrecht je jos gori sa samo 10 bodova. Gomila igraca gostiju otisla je sa seniorskom ekipom na kamp trening tako da ce danas tim biti sastavljen od omladinaca U19 i nekoliko standardnih igraca.
https://pbs.twimg.com/media/DTWCWHAWAAECaNn.jpg:large
OUT su Iliass Bel Hassani, Teun Koopmeiners, Pantelis Hatzidiakos, Owen Wijndal, Tijjani Reijnders, prvi golman Nick Olij itd. Danas su igrali i prijateljski mec sa St. Gallenom i vjerujem da ce jako tesko ovako izmiksovan tim uspjeti otkinuti bodove domacima. U gostima su do sad upisali dvije pobjede i 8 poraza.

Dosta se uplacuje na Sochaux ali kvota trenutno raste na njih. Razlozi zasto bi ovo domacin morao rjesiti u svoju korist su jednostavni. Rouen je jedna od slabijih ekipa ove lige i nalaze se na predzadnjoj poziciji a u gostima su bez pobjede sa 2 remija i 7 poraza. Danas su bez veznjaka Taufflieba (Mf 18/1), defanzivca Gobrona (Df 11/0) i najboljeg igraca i strijelca koji je zabio skoro pola golova citave ekipe, to je Duhamel (Att 19/8 golova).
Sochaux je pokazao prosli mec na ovom terenu u kupu perfektnu igru gdje su razbili prvoligasa Amiensa sa cak 6:0. Iako je Amiens igrao u mjestovitom sastavu to nije opravdanje za ovako visok poraz ali priznanje se mora dati domacim igracima koji su odigrali odlicno. Sochaux se i dalje moze docepati barem trece pozicije ako ne top dvije jer imaju 30 bodova a treceplasirani Ajaccio ima samo 4 boda vise tako da je ovo bitan mec za domacina i vjerujem da ce upisati sva 3 boda. Kod domacina treba izdvojiti samo izostanak defanzivca Alphonsa (16/2 df).

Facebook Comments

Comments

comments