11.02.2018

NBA DUBL:
————
03:00 Portland – Utah
Broj koševa Utah/D.Mitchell (19.5) VIŠE 1,85 27

01:00 Oklahoma – Memphis
Broj koševa Oklahoma/P.George (23.5) VIŠE 1,85 30

KVOTA: 3,42 WIN
————————–
Rookie Donovan Mitchel trebao bi veceras biti prva napadacka opcija za Utah. Nakon dosta fenomenalnih partija nastupio je period gdje je igrao toplo-hladno i ove sezone je na prosjeku od upravo 19.5 poena po mecu. Veceras prvi plej Utaha i igrac koji je trenutno u najboljoj formi Ricky Rubio je upitan zbog povrede koje je zadobio u proslom mecu pa je tesko ocekivati da ga Utah rizikuje veceras.

**Ricky Rubio (hip) is questionable for Sunday against the Blazers.
He got hurt on Friday night**

Mitchela bi trebao cuvati McCollum koji nije poznat po defanzivnim sposobnostima. Prosli njihov duel Mitchel im je ubacio 28 poena. Favorsa i Goberta ceka Nurkic u reketu pa im nece biti lako tako da se od mladog Mitchela ocekuje mozda i najvise. I te kako treba spomenuti da je veliki potrosac lopti Rodney Hood otisao u cavse sto povecava usage rate mladom Mitchelu kao i ostatku tima.

Must bet jednostavno bez obzira sto Memphis igra dobru odbranu ali George je u fenomenalnoj formi. I prosli mec smo ga igrali over, tada su bili upitni i Carmelo Anthony i Westbrook (na kraju nisu nastupili) i Oklahoma je porazena i to oduvana od strane Lakersa 106:81 i u tom mecu George je bio najbolji strijelac sa skracenim minutama (zbog blowouta) sa 29 poena.
Ono sto je bitno za ovaj tip jeste cinjenica da su ponovo i Anthony i Westbrook upitni i 90% barem jedan od njih nece nastupiti ponovo a to bi trebao biti Anthony koji ima kako kazu tezu povredu. Obojica nisu trenirala juce.

**Carmelo Anthony (ankle) and Russell Westbrook (ankle) will be game-time decisions on Sunday against the Grizzlies.
Both did not practice on Saturday after they missed Thursday’s action against the Lakers. Westbrook’s injury hasn’t caused much concern, but the Thunder apparently want him to take it easy.**

Dakle iako Wess nastupi opet je ovo povoljna margina za drugu violinu Oklahome. U zadnjih 8 meceva samo jednom ostao ispod ove margine, redom ubacuje 29, 38, 26, 15, 43, 28, 31 i 26 poena. Dakle zavidna forma i u tim ostalim mecevima igrali su i Melo i Wess tako da George moze minimum 24 i veceras i pored tvrde odbrane Memphisa.

Facebook Comments

Comments

comments