14.02.2018

VIP NBA PREDLOZI:
—————
01:00 Philadelphia – Miami
Broj koševa Miami/H.Whiteside (14.5)
Manje 1,85

01:00 Philadelphia – Miami
Broj koševa Philadelphia/B.Simmons (15.5)
Manje 1,85

02:00 New Orleans – L.A. Lakers
Broj koševa L.A. Lakers/I.Thomas (17.5)
Više 1,85

02:00 Boston – L.A. Clippers
Broj koševa L.A. Clippers/L.Williams (22.5)
Manje 1,85

03:00 Utah – Phoenix
Broj koševa Phoenix/E.Payton (16.5)
Manje 1,85

04:30 Portland – Golden State
Broj koševa Portland/D.Lillard (26.5)

Više 1,85
—————————-
Iako vrvi ponuda od nba utakmica meni se iskreno veceras i ne svidja ali izdvojio sam nesto za probrati.
Whitesidea vise trener koristi kao prije, sada Hassan dijeli cesto minute za Adebayom i jako cesto zna biti na parketu samo 20-ak minuta. Igrali su sinoc sto znaci da je b2b utakmica, podijelio je i sinoc minute sa Adebayom i ubacio 10 poena za 23 minute. Ovde me brine jedino ako Embiid ne zaigra (upitan je). Embiid ga moze spustiti ispod, ima i tijelo i skok a i namucice ga u odbrani.

Simmons ce imati tezak zadatak protiv jedne od boljih odbrana lige. Miami posebno dobro brani njegovu poziciju. Ove sezone je na prosjeku 16.4 poena ali na zadnjih 5 meceva nije presao ovu granicu. Ubacivao je 10, 15, 10, 14 i 13 poena. Trebala bi ga odbrana Heata spustiti ispod.

Thomas bukvalno bacen u Lakerse. Rekao je da mu je muka vise od trejdova. Ovo je odlican igrac ali povreda i izostanak van terena preko pola godine ostavio je posledice ali polako ce Thomas uci u formu. U Lakersima ce vremenom postati sigurno prva violina. Debitovao je protiv Dallasa i za pola sata ubacio 22 poena. Ocekuje se brza kosarka s dosta koseva i omaleni Isaih bi trebao upisati minimum 18 ako ne ponovo 20+

Clippersima se polako vracaju povredjeni igraci. Vratio se Gallinari a i Rivers. Dosao im je Bradley a i Teodosic se oporavio. Pored Bradlija dobili su odlicnog Tobias Harrisa tako da Lou nece morati toliko forsirati. Boston je veceras ranjeni lav jer su ih cavsi naprasili i vjerujem da ce jedan od najboljih trenera lige doporo spremiti taktiku. Igraju jednu od boljih odbrana a imaju i dosta dobrih defanzivaca koji mogu Wiliamsa ostaviti ispod.

– Cudna granica na Paytona, djeluje previsoko. Trejdovan je iz Orlanda i u prvom mecu u debiju ubacio je 29 poena Golden Stejtu u blowout mecu 129-83 gdje je GSW igrao s pola gasa. Tada nije igrao Booker ali veceras je rekao da ce igrati sto ce Paytonu smanjiti broj suteva. Payton nema sut s distance dobar nego poene obicno postize ulazom pod obruc i polaganjem a igraju protiv Utaha, ekipe u kojoj je Gobert car reketa i tu nema laganih prolaza. Previsoka granica i mora se manje odigrati.

Za Lillarda nema sta pisati. Samo ga blowout moze ispod ostaviti. Zadnjih 10 meceva na prosjeku je od 28.1 poen po mecu. Sacramentu utrpao 50 poena za 3 cetvrtine a prosli mec odbrani Utaha 39 poena. Protiv GSW uvjek igra dobro, Curry ga ne moze cuvati tako da bi mogao ponovo u over.

Facebook Comments

Comments

comments