18.04.2018

Kovačević Nemanja
21 hrs
VIP NBA PREDLOG: 02:00 Oklahoma – Utah
Utah/R.Rubio (13.5) Više 1,85 22 WIN
————————————
SAD: NBA – Playoff – 1/8-finala

Utah prvu izgubila 116:108 i sada ako je moguce idu po 1:1 iako ce biti jako tesko kao i prvi mec gdje je Oklahoma diktirala tempo citav mec. Ricky Rubio je plej ekipe gostiju koji je drugi dio sezone posebno odigrao dobro. U tom prvom mecu moze se reci da je podbacio jer je trebalo vise njegovih poena, ubacio je 13 ali sut ispod njegovog nivoa, 5 od 18 pokusaja (0/3 za 3 poena). Veceras bi to moralo barem za poen bolje. Rubio na zadnjih 11 meceva na kojima je igrao minimum 30 minuta samo 2 puta je ostao ispod ove granice. Jednom upravo taj prosli mec Oklahomi 13 poena i drugi put protiv Phoenixa gdje je igrao 31. minuta i ubacio 12 poena. Ovo je mec u kojem ce Rubio igrati sigurno minimum pola sata, ovo je play off. Zanimljivo i da se Mitchel vodi kao upitan kod Utaha medjutim ista stvar kao i kod Paul Georga u Oklahomi, obojica ce oni 90% igrati, nisu to nikakve teze povrede a bez Mitchela Utah ne bi imala nikakave sanse veceras medjutim i on se vodi kao upitan i vijesti ce izaci tek kasnije. Ukoliko on ne zaigra onda bi Rubio morao bez problema preci ovo a i sa njim naravno vjerujem u minimum 14 poena jer ovaj španac igra u dosta dobroj formi i poceo je dosta napadati obruc i biti agresivniji u napadu (citavu drugu polusezonu).

**Donovan Mitchell (bruised left foot) went through portions of Tuesday’s practice and he remains questionable for Game 2.
It’s unclear whether Mitchell took contact but he was spotted taking pull-up jumpers off the dribble, which bodes well. He’s dismissed the possibility that he’ll miss Game 2 but it looks like he could be headed for a game-time decision.**

Like
Comment
Seen by 77

Facebook Comments

Comments

comments