02.05.2018

Kovačević Nemanja
8 hrs

VIP DUBL:
————-
17:30 Željezničar – Krupa 2:0
1
1,55

20:45 Roma – Liverpool 4:2
3+
1,40

KVOTA: 2,16 WIN
———————
– BIH kup finale

Želji je 99% ostao kup ovaj jer prvenstvo su izgubili u proslom kolu u zadnjoj minutu protiv Zrinjskog, glavnog konkurenta za titulu koji sada drzi 3 boda viska i tesko ce to ispustiti. Prvi je meč i domacin zna da mora ovde barem do minimalne pobjede a bilo bi pozeljno i da ne prime gol i tako mirnije otputovali na revans na Krupin teren. Za Krupu je ovo istorijski uspjeh jer nikad prije nisu igrali finale kupa i mislim da je ovo maksimum i da mogu biti prezadovoljni. Željo ce napasti sigurno i kvalitetnija su ekipa. Znaju da moraju uzeti ovaj kup a to znaci da bi trebali slaviti u ovom prvom mecu jer na gostovanjima u BiH juriti rezultat nije pametno.
Izjava trenera domacih:
Imali smo težak put do finala, posebno u polufinalu i četvrtfinalu gdje smo eliminisali Slobodu i Široki Brijeg. Svi znamo šta nam znači trofej koji nismo dugo osvojili i želimo slaviti u prvoj utakmici bez primljenog pogotka. Krupa je jako kvalitetna ekipa, igraju rasterećeno i sigurno da i oni žele trijumf posebno što im to donosi Evropu, ali mi vjerujemo u sebe i da u dvije utakmice možemo izvući bolji rezultat i podići trofej Kupa BiH

https://sportsport.ba/…/zeljeznicar-trazi-sesti-krup…/275481

Željo je na ovom terenu neporazen 13 meceva u nizu od kojih su 10 dobili dok Krupa nikada nije ostala neporazena na ovom terenu.

Međusobni mečevi: ŽELJEZNIČAR – KRUPA
11.03.18 PL Željezničar Krupa 1 : 0
17.09.17 PL Željezničar Krupa 4 : 1
08.04.17 PL Željezničar Krupa 1 : 0
10.09.16 PL Željezničar Krupa 2 : 1
23.09.15 CUP Željezničar Krupa 1 : 0

Sta ocekivati nego minimum 3 gola. Ovo je naravno 1/2 filane lige sampiona i veceras ce se znati protivnik Real Madrida u finalu. Liverpul je jako blizu jer tesko je vjerovati da Roma moze do dva cuda za redom, podsjecam izbacili su Barcelonu pobjedom 3:0 ovde a isti rezultat im treba i danas jer u prvom mecu porazeni su 5:2 (gubili cak 5:0). Vjerujem da ce Liverpul za razliku od Barcelone zabiti gol i da nece igrati bunker citav mec nego dobro koristiti kontre kojih ce biti jako puno. Tako mogu sebi i priustiti da prime gol-dva a vjerujem da zabiti minimum 1. Roma nema sta izgubiti i igrace otvoreno od prve minute pa vjerujem u minimum 3 gola ukupno veceras.

Facebook Comments

Comments

comments