11.01.2019

Kovačević Nemanja
Admin · 20 hrs

VIP NBA PREDLOG: Toronto – Brooklyn
Broj koševa Brooklyn/R. Kurucs (10,5) Manje 1,88 4 WIN
——————————————–
SAD: NBA

http://prntscr.com/m5znhz

Rodions Kurucs je small forward ekipe Bruklina.

Bruklin je veceras i bez Dudlija sto znaci da ce Carroll igrati na pf poziciji i tako sigurno uzeti dosta vise suteva nego sto sto to Dudley cini. Carroll je dosta agresivniji prema košu sto znaci automatski manje suteva za Kurucsa. Inace Kurucs je bukvalno peta napadacka opcija Bruklina a prema rasporedu veceras ce direktno u ruke Kawhi Leonardu a svi znamo kakav je Leonard defanzivac kao i gotovo svi igraci Toronta.

**Jared Dudley (left hamstring) will not play vs. the Raptors on Friday.**

Iako ovo znaci i koja minuta vise za Kurucsa misljenja sam da je blizi underu.

Kurucs ove sezone samo dvije one prave partije gdje je ekspolidirao i to Bostonu 24 poena gdje je uspio ubaciti 5 od 8 pokusaja za 3 poena i imao je 24 poena protiv Indiane gdje je sutirao trojke 4 od 5.

Inace ostali mecevi jako skromni i na prosjeku je od 9.2 poena po mecu ove sezone. Na zadnjih 7 meceva ima 5 undera i 2 overa na ovu marginu, Bostonu spomenutih 24 poena i prosli mec ubacio 11 poena Atlanti. Prije toga 6, 5, 10, 2 i 5 poena.

Kao peta napadacka opcija protiv jako dobre odbrane Toronta (Kawhi Leonard) morao bi imati izuzetan procenat suta da ode na 11+ poena veceras jer treba uzeti u obzir da ce Russell pa i Dinwiddie dosta cariniti loptu tacnije pokusavati sami zavrsavati napade.

Facebook Comments

Comments

comments