18.07.2019

Kovačević Nemanja
Admin · 20 hrs
VIP PREDLOG: 02:00 Dallas – Sevilla 2 1,60 1:3 WIN
——————————–
Prijateljski mec

Americki tim vec poceo drugu polusezonu. Odigrali su su mec prije 4 dana protiv Minesote u gostima i porazeni 1:0 a za 3 dana ih ocekuje novi prvenstveni duel protiv Sporting Kansasa tako da trener mora dobro paziti na svoje prvotimce i ovo je mec gdje ce dosta igraca dobiti priliku.

Trener Luccin je vec zadovoljan sto ce uopste igrati protiv Seville kako bi igraci vidjeli novi stil igre. Sevilja je takticki dosta potkovana ekipa i tim koji ne dozvoljava puno posjeda lopte protivniku i igraju sa visokim presingom.

Zeli da igraci vide i osjete kako je igrati protiv takvog tima i jednostavno steknu novo iskustvo, rezultat mu i nije bitan tako da prema njegovim izjavama izmedju redova moze se procitati da je jasno da bi španski tim koji je dosta kvalitetniji i na visem nivou fudbala morao slaviti.

**Even though the Sevilla match is only a friendly, FCD has the opportunity to learn from on of Europe’s most decorated and well-known clubs. The experience will be good for the players, the young ones in particular, and the team will see a different style of play then they’re used to from MLS teams.

It’s another step in the right direction for the club, which is looking to improve with each week and each experience.

“Trust me, they are going to learn,” Luccin said. “They learned with Xolos, and they’re going to learn about Sevilla. They’re a top team known around the world, so it’s going to be great for us.”**

https://www.fcdallas.com/…/fc-dallas-looking-sevilla-fc-fri…

Za Sevilju igrace ovaj duel i odlicni veterani Jesús Navas, Éver Banega i Simon Kjaer.

https://www.fcdallas.com/…/fc-dallas-faces-la-liga-giants-s…

Jasno je ko je favorit, americke ekipe jako slabo igraju odbranu pa ocekujem minimum 2 u njihovoj mrezi i pobjedu Seville.

Facebook Comments

Comments

comments