23.08.2019

Kovačević Nemanja
Admin · 10 hrs

VIP PREDLOG: 20:00 CSU Craiova – Astra G. 1 1,85 1:0 WIN
———————————————
RUMUNJSKA: Liga 1 – 7. kolo

Proslo kolo probao sam protiv Craiove jer su bili umorni od Lige Evrope, falilo im par igraca i pisao sam o nezadovoljstvu navijaca zbog trenera Papure.

Ovaj tim bi uskoro trebao i morao krenuti uzlaznom putanjom jer su dobili novog trenera, imaju dosta veliki budzet i u prosjeku skoro 10,000 navijaca kada igraju kuci sto spada u top posjete. Danas se ocekuje i 15,000.

https://www.lpf.ro/…/universitatea—astra-liderul-sup…/1270

Prosli mec protiv Botosanija odigrali su solidno i iako je domacin bio nesto bolji i stvorio dosta vise sansi ostalo je 1:1.

Danas im se vraca u sastav Mihaila koji je bitan igrac.

Spomenuo sam promjenu trenera, dosao je iskusni Victor Piturca s kojim se i Papura cesto i prije ovoga savjetovao jer Piturca je vec bio na klupi Craiove.

https://www.digisport.ro/…/victor-piturca-manager-general-u…

Pițurcă je selektor s najviše mečeva kao trener u Rumuniji. Pise se da ce Papura ostati ali glavnu rijec ce voditi Piturca.

Astra je dosta oslabljena jer ne igra najbolji i najskuplji igrac koji je rjesio dosta meceva. Zabio je recimo drugi gol protiv Steaue za pobjedu 2:1 itd. On je i kapiten tima a dosao je upravo iz Steaue.

https://www.transfermarkt.com/denis-al…/profil/spieler/81396

Povrijedio se na duelu protiv Gaz Metana u 63′ minuti i taj duel su izgubili 1:0. Nakon toga propustio je i mec proslog kola kuci protiv Viitorula koji je zavrsen 1:1. Ispod je i video te povrede, koljeno je u pitanju i meč je napustio u suzama.

https://www.digisport.ro/…/ghinion-urias-pentru-denis-alibe…

Bez njega ofanziva nije na nivou i ocekujem da Craiova krene vec danas sa bodovima. Prosle sezone zavrsili su na trecoj poziciji i sa novim covjekom na kormilu vrijeme je da se krene sa pobjedama.

Nemaju vise evropske meceve tako da su sad fokusirani samo na prvenstvo. Prosle sezone u play offu dobili su Astru oba puta po 1:0.

Međusobni mečevi: U CRAIOVA – ASTRA

19.04.19 L1 Astra U Craiova 0 : 1

10.03.19 L1 U Craiova Astra 1 : 0

Facebook Comments

Comments

comments