30.08.2019

VIP DUBL:
———
19:00 Brage – GAIS 1:1
1
1,55

19:10 GAK – FC Juniors 2:1 win
1X
1,40

KVOTA: 2,17
——————-
– ŠVEDSKA: Superettan – 22. kolo

Brage u borbi za promociju. Cetvrti su i sa pobjedom mogu cak i na prvo mjesto ako se ostali rezultati poklope. Ovaj tim igra dobro i u poslednja 4 meca imaju 3 pobjede i remi.
GAIS opet u problemima i bore se za opstanak. Prosle sezone takodje imali su problema i jedva se spasili ispadanja. Nakon 4 vezana poraza navijaci su im upali na trening i blokirali puteve tako da su igraci morali pjeske ici kuci i nakon toga dobili su kuci 2:0 ekipu s dna tabele Brommapojkarnu.

Medjutim iako ce i danas igrati sa dosta motiva ali i dosta pritiska na ledjima tesko ce iscupati nesto na ovom gostovanju. Realnost je da su slabiji ali i da su oslabljeni. Na ovo gostovanje putuje 17 igraca a fale im Emil Wahlström (10/0 DF), Andreas Östling (4/0 mf), Predrag Ranđelović, Marcus Bergholtz i Aiden Harvey (16/0 df-suspenzija).

http://www.gais.se/gais-matchtrupp-mot-ik-brage-2/

Prvi mec ove sezone Brage ih je lagano dobio u gostima 0:3 pa zasto ne i kuci barem minimalnom razlikom.

– AUSTRIJA: 2. Liga – 6. kolo

GAK je dosao kao prvoplasirana ekipa trece lige i prema strucnjacima Austrije vaze odmah za jedne od kandidata i za prmociju u jos visi rang. Pocetak sezone to i nagovjestava. Imaju 3 pobjede, 1 remi i 1 poraz. Posebno je impresivna pobjeda proslo kolo u gostima kod dosta jakog Rieda 1:2.

https://www.weltfussball.at/…/gak-fuegt-austria-lustenau-d…/

Oni su se solidno pojacali pred ovu sezonu i svako pojacanje do sad se pokazalo kao uspjesno. Dosli su Gerald Nuz (Wolfsberger AC-prva liga), brazilac Barbosa iz Austrie Lustenau i on je zabio 1 gol proslo kolo Riedu, zatim Rosenberger iz Kapfenberga, Gantshtig iz Sturma II itd.

Juniorsi su proslo kolo igrali vaterpolo rezultat sa Lustenauom. Bilo je cak 8:5 za Juniorse a gosti su igrali sa igracem manje.

GAK je dosta motivisana ekipa i pokazali su kvalitet tako da vjerujem da ce ostati barem neporazeni danas.

Facebook Comments

Comments

comments