11.10.2019

Kovačević Nemanja
Admin · 10 hrs

VIP DUBL:
———-
20:30 Rouen – Poitiers 87:59
1
1,41

20:45 Turska – Albanija 1:0
1
1,45

KVOTA: 2,04 WIN
—————–
– Košarka Francuska Pro B – 1. kolo

Prvo kolo je ali Rouen definitivno favorit. Bolja i stabilnija ekipa koja je prosle sezone igrala finale play offa i izgubili su 2:1 od Orleansa dok je Poitiers izgubio u 1/4 finalu play offa od iste ekipe 0:2 u pobjedama.

U ovoj ligi pravilo je da svaka ekipa smije imati samo jednog amerikanca medjutim Rouen je uspio jednog **prosvercati** jer ima armensko drzavljanstvo, to je Spight kojeg su doveli preko ljeta. Pored njega tu je Diggs pa sa dva amerikanca moraju malo odskakati kvalitetom.

Iako na rezultatima necete naci da su ove ekipe igrale meceve nakon prosle sezone, treba reci da jesu i to u okviru Leaders Cupa. Rouen je tu u 4 meca 3 dobio i samo 1 poraz od dosta jakog Parisa dok su gosti porazeni u 3 meca od 4 odigrana.

Poitersi imaju i limitovan budzet pa im je bilo dosta finansija zavrnuto tokom kupovine igraca ljetos i imaju jednog amerikanca ali i problema sa povredjenim igracima. Starter Mendy je povredjen i nece igrati a amerikanac Reynolds, Mbaye i Tchouaffé imaju manje povrede i oni su upitni.

https://www.pb86.fr/rouen-vs-pb86-loeil-de-jeffrey/

https://www.pb86.fr/matchs/1920-j1-rouen/

Gosti imaju samo medjusobne duele u prilog jer su dobili poslednja 3 ali danas situacija bi morala biti drugacija i ocekuje se sigurna pobjeda dosta kvalitetnije ekipe Rouena.

– EUROPA: Euro – Kvalifikacije – 7. kolo

Jako bitan mec i to pogotovo za Tursku koja pobjedom moze 90% obezbjediti plasman na Euro sledece godine. Trenutno su prvi sa 15 bodova a isti broj bodova ima i Francuska koja gostuje Islandu. Turci sigurno zavise sami od sebe i ne smiju ovakvu sansu prokockati. Dosta cvrsta ekipa koja je cak i Francusku dobila na ovom terenu 2:0 i do sad 5 pobjeda i samo 1 poraz u gostima kod Islanda. Imaju solidne igrace poput Yilmaza, Undera, Kahvecia, Karamana, Tosuna, Turuca itd..

Albanija ima 9 bodova i jasno je da oni samo neke matematicke sanse imaju koje su jako male. U gostima dosta slabi, u zadnjih 5 gostovanja 4 poraza i pobjeda samo nad Andorom. Imaju ove dvije drzave i solidne politicke odnose ali to nije ni bitno, Turska je kvalitetnija ekipa definitivno, imaju veliku podrsku s tribina u svakom mecu i ovo je jedan od bitnijih duela za njih koji moraju dobiti da bi bili skoro siguran putnik na Euro.

Facebook Comments

Comments

comments