20.10.2019

VIP TIKET:
———–
13:30 Stuttgart – Kiel
1
1,70

14:30 Tabor Sežana – Maribor
2
1,50

18:00 Start – KFUM Oslo
1
1,65

20:45 Milan – Lecce
1
1,40

KVOTA: 5,89 LOSE
———————-
– NJEMAČKA: 2. Bundesliga – 10. kolo

Duel ekipe koja se bori za promociju protiv tima koji se bori za opstanak.

Stuttgart je veci favorit nego sto to kvota pokazuje ako se sve sagleda, forma, kvalitet, trener itd..

Domacin je drugi na tabeli a prva dva idu direktno u Bundesligu. Prvoplasirani HSV ima isti broj bodova kao Stuttgart a protivnik im je treceplasirana Arminija tako da je ovo idealno kolo za Stuttgart naravno ako osvoje 3 boda.

Proslo kolo su izgubili kuci od Wehena nakon velikih greski u odbrani ali treba reci i da su bili oslabljeni, dosta igraca je imalo reprezentativne obaveze ali sada su tu sa timom, dakle vratili su se Nicolas Gonzalez (Argentina), Wataru Endo (Japan), Maxime Awoudja (Njemačka U21) i Orel Mangala (Belgija U21). Jedini svjez izostanak je hrvata Borna Sose pored dvojice koja su vec dugo pod povredama.

https://www.vfb.de/…/tim-walter-vor-dem-heimspiel-gegen-ho…/

Trener Tim Walter je upravo u Kielu poceo svoju profesionalnu karijeru i ovo je njegov bivsi klub ali kako kaze danas na terenu nema prijateljstva.

S druge strane Kiel je otpustio Schuberta i sada je na klupi privremeno neiskusni Werner koji ima samo 31. godinu sto realno za trenerski posao i iskustvo je malo..

Bice oko 50.000 ljudi na tribinama i Tim Walter bukvalno je obecao 3 boda a da li ce imati dovoljno srece vidjecemo..

Gosti su samo bez Dehma koji je vec dugo povrijedjen.

– SLOVENIJA: Prva Liga – 14. kolo

Kvota koju moram uzeti a jasno je i zasto. Mariboru je ostalo samo prvenstvo a nisu na vrhu nego je Olimpija tako da nemaju prava na kiks. Nakon loseg starta Zahovič je znao motivisati ekipu, za svaku pobjedu davao je igracima da podijele 100.000e i oni su to i iskoristili tako sto su vezali 6 pobjeda u prvenstvu.

Dakle ispali su iz Lige Evrope, ispali iz kupa i ostaje im samo domace prvenstvo a od ekipe Tabora definitivno su kvalitetniji i moraju ici po sva 3 boda. Inace Tabor je dosao iz druge lige a poslednji medjusobni duel odigrali su u avgustu na stadionu Maribora koji je slavio sa 4:2.

– NORVEŠKA: OBOS-ligaen – 27. kolo

Pitanje motiva, kvaliteta i domaceg terena. Start se bori za promociju i ulazak u prvu ligu. Zaostaju samo 1 bod za Sandefjordom koji docekuje Notoden tako da niti jedna ekipa nema prava na kiks ako zeli u najjacu ligu Norveske. Gosti takodje 4 kola prije kraja imaju motiv za bodove jer moraju obezbjediti barem jedno od 4 mjesta (od treceg do šestog) koja vode u play off. Oba tima su manje vise kompletna i nemaju vecih problema s izostancima. Takodje Start je proslo kolo na gostovanju Jervu zabio cak 7 komada i slavili su sa 1:7 tako da u dobrom raspolozenju docekuju tim iz Osla koji nije slavio u zadnjih 5 duela, 3 poraza i 2 remija.

Oslo je tim koji je dosao iz 3. lige i ovaj play off sto ce igrati za njih je ogroman uspjeh. U prvom duelu na stadionu u Oslu Start je slavio sa 1:2.

ITALIJA: Serie A – 8. kolo

Kod Milana pedalu je dobio Giampaolo a na kormilo doveden Stefano Pioli. Milan ocajne rezultate ima ove sezone a poprilicno respektabilnu ekipu. Prosli duel uspjeli su dobiti ali tek kad su imali 2 igraca vise protiv Genove, inace su gubili 1:0.

Vjerujem da ce tribine biti dosta popunjene, vecernji je termin, doci ce milanezi vidjeti svoj klub pod palicom Piolija koji mora kako zna i umije umiriti javnost a to se moze samo pobjedama. Kiks protiv Lećea koji je jako slaba ekipa bi samo jos vise podigao prasinu i raspirio buru a to ne vjerujem da ce se desiti, Milan je veliki klub i moguce da malo i sudija Pasqua pogura ako bude skripalo.

Inace Lecce je jedna od slabijih ekipa lige, dvije pobjede i 5 poraza, u zoni su ispadanja.

Vjerovatne postave:

http://prntscr.com/pln22r

Inace gosti su novajlije u ligi i poslednji duel sa Milanom igrali su cak prije 7 godina.

Facebook Comments

Comments

comments