17.10.2020

FREE VIP DUBL:
———–
19:00 Braga – Nacional M.
1
1,35

16:00 Chelsea – Southampton
1
1,65

KVOTA: 2,23
——————-
– PORTUGAL: Primeira Liga – 4. kolo

Bragu sam prvo gledao protiv Santa Clare kuci kad su izgubili 0:1. Rezultat 0:1 je skroz nerealan jer je trebalo biti 5:1 za Bragu. Pogadjali su i precke i stative i dominirali skoro citav mec. Vratilo im se to odmah proslo kolo i to u gostima kod Tondele gdje su s lakocom dosli do cak 0:4.

Danas u goste dolazi tvrd protivnik. Nacional nije porazen u prva dva kola (pobjeda i 2 remija) ali ovo je ekipa za sredinu tabele dok Braga ima tim za top 5 u to nema sumnje. Nakon uvodna dva poraza, digli su se kazem proslo kolo i strpali 4 komada Tondeli pa je vrijeme i za pun plijen na svom stadionu.

Oba tima kompletna a u poslednjih 5 medjusobnih duela Braga ih je dobila:

Međusobni mečevi: BRAGA – NACIONAL
18.01.19 PL Nacional Braga 0 : 3
30.10.18 CUP Braga Nacional 5 : 0
12.08.18 PL Braga Nacional 4 : 2
14.07.17 CF Braga Nacional 2 : 0
14.05.17 PL Braga Nacional 4 : 0

– ENGLESKA: Premier League – 5. kolo

Southampton mi se ”ogadio” u kupu kada su igrali u punom sastavu protiv nizeligasa koji je dosao s rezervama i ne samo da nisu slavili nego su i nadigrani. Nakon toga poboljsali se i imaju dvije pobjede u nizu, nad Burnlijem i WBA ali danas ce tesko izbjeci poraz. Ova ekipa je malo mjenjala u odnosu na proslu sezonu i njihova snaga je to sto se igraci dobro poznaju..

Ne mogu racunati na Mohamed Salisua , veznjaka Moussa Djenepoa (4/1 mf) a najveci izostanak je vjerovatno takodje veznjaka Stuart Armstronga (3/0 mf) koji se nakon povratka iz reprezentacije testirao i pozitivan je na Covid19.

Gosti ce imati probleme u veznom redu jer Djenepoa i Armstrong su bitne karike.

Celzi ove sezone ne bi smio imati probleme u napadu. Danas konacno citav napadacki arsenal bi trebao biti tu s obzirom da se Pulisic vratio a najavljen je i debi Ziyecha. Uz odlicne njemce Havertza i Wernera napad ne bi smio biti problem..

Probleme Lampard ce imati u odbrani i na tome plavci moraju raditi. Out su Thiago Silva i Kante a kao sto rekoh vracaju se Pulisic i Ziyech a i Chilwell je spreman da zauzme svoju poziciju..

Lampard nije otkrivao pocetnih 11 ali ovo je neka projektovana postava:

Celzi:
Kepa; Azpilicueta, Zouma, Tomori, Chilwell; Jorginho, Kovacic, Ziyech, Havertz, Pulisic; Werner

Southampton:
McCarthy; Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Bertrand; Tella, Romeu, Ward-Prowse, Redmond; Ings Adams

Plavci proslo kolo demolirali Palace s 4:0 i ocekujem da padne i Southampton, jednostavno previse mocan napad da se gosti izvuku ber par komada..

Facebook Comments

Comments

comments