28.05.2023

VIP TRIPLE:
——-
17:30 Everton – Bournemouth 1:0 WIN
1
1,60

20:00 Cluj – Farul Const. lose
1
1,65

17:00 Posušje – Velež 2:1 WIN
1
1,40

KVOTA: 3,69
—————
– ENGLESKA: PREMIER LEAGUE – 38. KOLO

Sezona za zaborav Evertona. Ostaje im da danas jos obezbjede opstanak i da krenu polako u regrupacije jer ove sezone bili su dosta losi..

Imaju 2 boda vise od Leicestera koji je u zoni ispadanja i koji kuci docekuje West Ham tako da se Everton ne bi smio kockati danas i igrati na 1 bod nego od pocetka napasti i krenuti po sva 3.

Izuzetno bitan gol su dali proslo kolo kod Wolvesa u 99′ minuti za 1:1 i to je sigurno dobra psihicka injekcija uoci ovog duela.

Bournemouth je bio kandidat za ispadanje medjutim oni su obezbjedili opstanak i danas rastereceno igraju a nanizali su 3 poraza sto dovoljno govori da su vec na odmoru.

Everton nema nove povrede i suspenzije, dakle ocekuje se manje vise ista postava kao poslednje kolo. Najveci im je problem povreda Dominic Calvert-Lewina koji je pod velikim znakom pitanja;

Gosti imaju takodje svoje probleme, povredjeni su veznjaci Tavernier (24/5 mf), Junior Stanislav (9/0 mf), Rothwell (21/1 mf), Traore (9/0 mf), defender Ryan Fredericks (12/0 df) i napadac Semenyo (12/1 att).

Danas na Goodison Parku Everton mora ici po sva 3 boda. Jedan bod nije dovoljan u slucaju da Lester dobije West Ham zbog bolje gol razlike Lestera tako da plavi igraju na pobjedu.

– RUMUNJSKA: LIGA 1 – CHAMPIONSHIP – PLAYOFF – 10. KOLO

U ovom mecu samo je domacin motivisan za bodove. Naime Cluju trebaju bodovi za play off jer im za vratom dise Craiova koja danas docekuje otpisani Sepsi.

Farul osvojio titulu proslo kolo i slavilo se dugo tako da danas najavljeno dosta rezervista jer igraci koji su iznijeli sezonu i osvojili titulu zasluzuju odmor.

Cluj i Farul su kroz istoriju imali uvjek dobre odnose i tesko je ocekivati da gosti danas budu velika prepreka Cluju u borbi za 3. mjesto i Evropu nakon sto su svoj posao odradili i osvojili titulu.

– BOSNA & HERCEGOVINA: PREMIER LEAGUE – 33. KOLO

Situacija vise nego jasna. Posusje pobjedom sigurno ostaje u ligi dok im u nekim situacijama odgovara i 1 bod medjutim tesko je kalkulisati i domacin ce ici po sva 3.

Protivnik idealan jer Velez je svoje odradio za ovu sezonu a danas ovde dolazi izuzetno oslabljen i igrace dosta rezervista, to je izjavio glasno i jasno i trener Veleza;

Odmara dosta prvotimaca, 3 su suspendovani a vise od 5 povredjeno pa ce biti cak i juniora danas i sve upucuje na to da se Velez sklanja ovde i daje bitna 3 boda domacinu.

Facebook Comments

Comments

comments