13.01.2018

VIP PREDLOG: 18:30 Eibar – Atl.Madrid
Zbroj kartona (4.5) Više 1,75 3 lose
———————————
ŠPANJOLSKA: LaLiga – 19. kolo

TABELA:

http://prntscr.com/hzwv3f

Mislim da je ovo preniska granica za španske uslove jer veoma rijetko cemo naici na ovu granicu, vecinom to ide na 5,5. Susret dva tima koja su u odlicnim formama. Eibar u ligi u zadnjih 7 meceva upisao cak 6 pobjeda i samo 1 remi i tako su dosli tik ispod crte i sada je u pitanju borba za evropsku scenu. Villareal im bjezi samo 1 bod a Sevilla na 5. poziciji samo 2 boda i ovde ce domacin dati sve od sebe da ostane neporanez.
Atletico je drugi na tabeli i proslo gostovanje su kiksali nakon dugo dugo vremena protiv Espanjola 1:0. U tom mecu vidjeno je 7 kartona a cak 5 dobili su igraci Atletica. Nakon toga docekali su Getafe i slavili 2:0 i u tom mecu vidjeno je cak 10 zutih i 1 crveni karton a Atletico je dobio 7 zutih i 1 crveni. Eibar dobija u prosjeku 2,3 kartona po mecu.

Sudija je kontraverzni Mateu Lahoz. Bio je poznat kao veliki kartonas, onda se jedno vrijeme **smirio** da bi ponovo poceo dijeliti kartone bar onda kada je to potrebno i ove sezone u Španiji je na prosjeku od cak 5,8 kartona po mecu.

U poslednjih 8 meceva koje je sudio samo 2 puta ostao je ispod ove granice i to u mecu Barcelona-Deportivo 4:0 gdje je utakmica bila rjesena i 4 kartona pokazao na mecu Besiktas-Porto u ligi sampiona. Na ostalih 6 bilo je minimum 5 kartona.

https://us.soccerway.com/referees/antonio-mateu-lahoz/46239/

Facebook Comments

Comments

comments