21.04.2018

VIP DUBL BOSNE:
————————-
17:00 Čelik – Borac
1
1,61

17:00 Krupa – Željezničar
2
1,55

KVOTA: 2,49 lose
——————-
BOSNA & HERCEGOVINA: Premier League – Ispadanje skupina – 28. kolo

Nakon zimske pauze dosta se pricalo o tome kako Celik **ne smije** ispasti itd. Trenutno su u nezavidnom polozaju i ovo je must win situacija za tim iz Tuzle. Imaju 6 bodova manje od GOSKa i Slobode 5. kola do kraja. Obradovali su se kiksu GOSKA protiv najslabije ekipe Viteza, bilo je 1:1 i ako slave danas protiv Borca smanjice zaostatak na samo 2 boda. U jako dobroj su formi trenutno pa tako imaju 3 pobjede u poslednja 4 meca. Celik ima i par stranaca u timu, veznjaka Kouadia iz Obale Slonovace i defanzivca Okolija (Nigerija) koji je dosao na pozajmnicu iz Bursaspora. Andjusic je znacajno pojacanje, dosao iz Sarajeva na pozajmnicu i u 9 nastupa zabio 4 gola. Od napadaca svakako izdvojiti Stevu Nikolica koji je u 9 nastupa zabio 5 golova.
Borac se tradicionalno muci u gostima. Igraju jako tvrdo ali Celik ce ih danas pritisnuti od prve minute. Ovako izgledaju partije Borca na gostovanjima: http://prntscr.com/j80z61

Dakle zabili su samo 2 gola na poslednjih 11 gostovanja a ovo je jedno od tezih za njih sigurno i vjerujem da Celik nosi citav plijen danas.

BOSNA & HERCEGOVINA: Premier League – Championship – Playoff – 28. kolo

Željo ove sezone ima šasnu i do duple krune. Plasirali su se u finale kupa pobjedivsi Slobodu 1:4 iako su gubili 1:0. Imaju isti broj bodova kao Zrinjski ali moze Zrinjski jos kiksati, oni gostuju nezgodnoj ekipi Radnik Bjeljina. Željo je prosle godine ovde kiksao i izgubio 2 bitna boda (1:1) tako da sam misljenja da danas nece. Krupa je prosla u finale kupa i igrace upravo sa ovim protivnikom. Trener je u prvenstvu odmarao prvotimce zbog kup meceva jer u prvenstvu ne mogu nista vise uraditi i samo kup im je opcija da eventualno izadju u Evropu. Jako bitan meč za Željeznicar u kojem je trenutno u odlicnoj formi Zakaric koji je zabio 3 gola u proslom mecu. Njegova **vrijednost** je najveca u timu (finansijska) uz golmana Kosjevskog (kapitena) i Graovca.

Međusobni mečevi: KRUPA – ŽELJEZNIČAR
11.03.18 PL Željezničar Krupa 1 : 0
17.02.18 PL Krupa Željezničar 2 : 4
17.09.17 PL Željezničar Krupa 4 : 1

Facebook Comments

Comments

comments