07.07.2018

Kovačević Nemanja
8 hrs

VIP PREDLOG: 16:00 Švedska – Engleska 2 1,95 0:2 WIN
—————————————-
Engleskoj se otvorilo dosta na ovom prvenstvu i ovo je jedinstvena šansa da odu do kraja. Umalo im Kolumbija pomrsila racune prosli mec tako sto su uzjednacili u 90+ na 1:1 ali englezi skinuli prokletstvo na penalima i ipak prosli dalje. Solidna generacija koju predvodi odlicni Kane napred.
Neće im biti lako jer su svedjani dosta dosta tvrda ekipa i tesko im je zabiti. Ovo je za njih veliki uspjeh, prosli su grupu gdje je bio svjetski prvak Njemacka i nakon toga eliminisali Svicarsku 1:0. U tom mecu svicarci su kontrolisali dosta toga. U kornerima 11:3 za Svicarsku, posjed lopte 63% prema 37% Svedske, šutevi prema golu 18:12 itd. Ipak na kraju pise se i pamti samo rezultat, Forsberg je uz pomoc odbrane Svicarske zabio u 66′ minuti sto je bilo dovoljno za prolaz.

Engleska ce ovde kontrolisati dosta toga pa vjerujem da ce naci kljuc za ovako tvrdu odbranu Svedske jer englezima odgovaraju i prekidi, tu su sigurno u prednosti a i tehnicki su barem za nijansu potkovaniji. Vjerujem da Engleska ide dalje i nadam se da ce u 90 minuta to rjesiti.

Vjerovatni početni sastav Švedske: Olsen – Krafth, Lindelof, Granqvist, Augustinsson – Ekdal, Larsson, Claesson, Forsberg – Toivonen, Berg

Vjerovatni početni sastav Engleske: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Loftus-Cheek, Henderson, Lingard, Rose – Rashford, H.Kane

http://prntscr.com/k3mskx

Facebook Comments

Comments

comments