25.02.2020

VIP NBA DUBL:
———
03:00 Denver – Detroit
Broj koševa Detroit/D.Rose (17.5) 20 lose
Manje 1,83

04:00 Portland – Boston
Broj koševa Boston/J.Tatum (24.5) 36 win
Više 1,76

KVOTA: 3,24
——————–
SAD: NBA

I prosli mec smo igrali Rosea under i ostao je na 15 poena. Pisao sam tada opsirniju analizu pa cu sada ponoviti samo najbitnije za ovaj predlog. Bilo bi dobro da imamo opet marginu 20,5 kao prosli put ali nemamo, ipak uzecu ga i po ovoj i nadati se da nece imati perfektno sutersko vece..

Dakle Detroit je u fazi **rebuilda** (renoviranja bukvalno), novi igraci, mladji dobijaju priliku jer je sezona gotova za ovaj tim pa tako veteran Rose dobija manju minutazu iako je starter. Prosli mec bio je egal potpuno sa Portlandom i Rose je dobio **samo** 27 minuta pa nesto slicno sto se minuta tice ocekujem i veceras. Tada sam spomenuo da je trener izjavio jos ranije da ce mladji igraci dobijati vise prilike da igraju a da ce Rose igrati nesto krace minute i to smo vidjeli i u tom proslom duelu.

Ovaj veteran je ubitacan kada konstantno napada i zeli da vas utrpa ali nema vise one njegove agresivnosti kao da je i njemu jasno da je tu samo da odradi utakmicu i to je to. veceras ga ceka jedna od boljih odbrana vanjskih pozicija gdje bi Garry Harris trebao ponovo odraditi dobar posao. Plus ovde je realno ocekivati blowout pa bi bilo fino da Rose i ne ulazi u poslednjoj cetvrtini. Prosli mec protiv Denvera dobio je samo 12 minuta, istina tada je tu bio Reggie Jackson pa je on uzeo svu minutazu ali sad su tu igraci iz Clevelanda koji su dosli za trejd Drummonda, Knight i Henson pa ce oni dobijati sve vise minuta.

Dakle opet se uzdam u kracu minutazu Rosea te slabiju sutersku noc.

Zadnje 4 partije ubacuje 2, 2, 12 i 15 poena a igrao je 13, 17, 23 i 27 minuta.

– SAD: NBA

Tatum je vec sada zvijezda a tek ce izrasti u igracinu. Ovaj mladic iznosi 80% ofanzivnog tereta na svojim ledjima i igra u zivotnoj formi. Glavni razlog zasto ga i veceras uzimam over jeste cinjenica da je Kemba i veceras OUT a vjerovatno i sutra.

**Kemba Walker (knee) out Tuesday, unlikely to play Wednesday.**

Samo neke skracene minute (blowout) ili ocajno sutersko vece mogu Jaysona spustiti u under jer Portland ima dosta problema u odbrani a Tatum izostankom Kembe uzima ogroman broj suteva pa je samo pitanje realizacije.

Bez Kembe ovu marginu je presao u poslednjih 6 duela.

Redom dakle bez Kembe ubacuje 26, 25, 28, 33, 28 i poslednji duel cak 41 poen Lejkersima.

Ove sve partije su u ovoj 2020. godini.

Na zadnjih 10 meceva njegov prosjek je 28.7 poena po mecu i ovu marginu je prebacio cak u 8 od poslednjih 9 meceva.

Redom 25, 28, 33, 32, 26, 15, 39, 28 i 41 poen.

Impresivna forma Tatuma pa se mora ispostovati i veceras.

Facebook Comments

Comments

comments