26.08.2020

VIP NBA DUBL:
———–
00:30 Houston – Oklahoma
Broj koševa Oklahoma/D.Schroder (18.5)
Više 1,85

03:00 .A. Lakers – Portland
Broj koševa Portland/C.Anthony (17.5)
Više 1,85

KVOTA: 3,42
———————-
SAD: NBA

Mozda analize budu krace nego inace ali bice jasne. Houston i Oklahoma trenutno 2:2 u pobjedama a iz ovog meca odlucio sam se za njemackog pleja Denis Schrodera koji je poceo dosta toga iznositi u napadu i ne ustrucava se suteva jer ima cesto povoljan matchup tacnije povoljniji nego ostali. Trener Oklahome u zadnje vrijeme Adamsa manje koristi a ubacuje Galinarija na peticu pa tako vanjske linije u visu Alexandera i Schrodera dolaze vise do izrazaja i to je dalo rezultata u zadnja dva meca. Schroder u prva dva meca bio jako los i ubacivao tek 6 odnosno 13 poena i ta oba meca su izgubili da bi poslednje dvije partije Oklahoma dobila i Schroder je bio odlican sa 29 odnosno 30 poena u proslom mecu.

Ne vidim razlog zasto ne i veceras barem 19 imajuci u vidu da se ne ustrucava uzeti suteve iako igra nesto kracu minutazu od startera jer Schroder ulazi s klupe ali to i te kako dobro koristi.

– Ovde sam morao pogurati nekoga iz Portlanda i na kraju je pala odluka na Carmela. Melo nije zahvalan igrac za igrati over to znamo svi ali jednostavno neko mora ubaciti tih 100-ak poena a od njega je ocekivati bar 18.

Naravno glavni razlog je taj sto Lillard ne igra veceras a Lillard je igrac koji biljezi preko 30 poena i te poene i suteve valja nadomjesiti nekako. McCollum je druga violina ovog tima ali granica malo povisoka i ocekuje se nad njim dosta vise paznje u odbrani nego li nad Carmelom. Blowout je moguc pa mi je nekako realnije da Carmelo ima vise sanse do 18 nego McCollum do 29+ iako je moguce da obojica idu u plus ali ne smije onda biti blowout, tacnije morali bi igrati ful minute.

Istina da McCollum ima najveci usage kada nema Lillarda ali kazem ocekujem da na njega najvise paznje obrate u odbrani a da Melo ubaci koju trojku i da konacno nesto pokaze. U ovoj seriji sa Lakersima redom ubacivao 11, 2, 20 i 16 poena.

U sva 4 meca igrao Lillard veceras ocekujem barem 18 i iskreno se nadam da nece bacati cigle.

**An MRI revealed a sprained right knee for Damian Lillard and he has been ruled out for Wednesday’s Game 5 matchup with the Lakers.
Brutal. Anfernee Simons is likely going to get the spot-start, while C.J. McCollum, Carmelo Anthony and Jusuf Nurkic will see a large uptick in usage.**

Facebook Comments

Comments

comments