02.09.2020

VIP NBA DUBL:
————
03:00 Houston – Oklahoma
Broj koševa Oklahoma/C.Paul (21.5)
Više 1,85

00:30 Milwaukee – Miami
Zbroj koševa (223.5)
Manje 1,76

KVOTA: 3,25 lose
——————
Vrijeme je da glavni i oni najiskusniji istupe veceras i preuzmu odgovornost. Jedan od njih svakako je Chris Paul koji ima odrijesene ruke u timu Oklahome. Rezultat je 3:3, veliki ulog u pitanju i ocekujem od Paula dosta odgovornosti, pored asistencija bez njegovih 22+ poena mislim da ce tesko do trijumfa.

Zanimljivo da svaki put u ovoj seriji kada je Oklahoma slavila protiv Hjustona Paul je prebacivao ovu marginu, 26, 26 i 28 poena. Proslu je igrao cak 40 minuta a ne bi me iznenadilo da i veceras igra toliko. Schroder, Alexander i Gallinari jesu top igraci ali Paul je taj koji preuzima u svoje ruke kada je najpotrebnije i ocekujem da vodi Oklahomu veceras. Treba spomenuti da mu je Hjuston bivsi tim pa motiva sigurno ne fali..

– Poceo je pravi play off barem u nekim duelima. Sinoc smo vidjeli jedan takav izmedju Utaha i Denvera gdje se igrao odlucujuci mec i Denver dobio 80:78. Dakle rezultat kao u nekoj Euro utakmici.

Milwoki je porazen u prvom duelu gdje je Miami pokazao i opravdao svoj epitet a to je da su jedna od boljih odbranbenih ekipa. Adebayo i Crawder ponajvise zakljucali su Antetokounmpoa koliko god je to bilo moguce te ga zaustavili na samo 18 poena..

Da podsjetim taj duel dobio je Miami 115:104 (219 poena).

Butler je bio vodja tima te imao fantasticno vece sa 40 poena, samo dva pokusaja za trojke i oba pogodio. Veceras ocekujem reakciju Milwokija i to pogotovo u odbrani a ne samo u napadu. Tesko ce Miami ponovo postici 115 poena, tacnije tesko je ocekivati Butlera na istom nivou kao prosli duel. Taj prosli duel za buckse nije igrao bitan igrac, to je Bledsoe. On je jako solidan defender a ocekujem ga odmah veceras na parketu, prosli put nisu htjeli rizikovati s njim medjutim veceras je potreban.

Slow pace treba ocekivati i spore posjede vecinom meca tako da ovu partiju ponovo ne vidim u overu a pobjednika je i vise nego tesko prognozirati mada ako Bledsoe zaigra Milwoki nosi ulogu favorita definitivno a i grk ce forsirati jer njegovih 18 poena nije nikako dovoljno da bi se dobio jedan Miami.

Da skratim, dakle ocekujem jednu tvrdu utakmicu gdje ce pogotovo Miami igrati pozicione napade, imaju 1:0, nemaju gdje srljati a slicno je kod Milwokija, spadaju u top 3 defanzivne ekipe lige, ovo je pravo vrijeme da se to i pokaze, ocekujem da Butlera uspore i otezaju mu svaki sut te da mec zavrsi u underu..

Facebook Comments

Comments

comments