04.09.2020

VIP PREDLOG: 20:45 Norveška – Austrija 1 2,65
—————————————–
EUROPA: Liga nacija – Liga B – 1. kolo

Nestvarna kvota na norvezane i veliki value pa moram probati. Naravno **sigurnije** je 1X ali ja idem u glavu keca jer je kvota kao sto rekoh previse dobra..
Austrija je obezbjedila plasman na Euro sledece godine i ove utakmice im sluze samo da trener Foda pronadje 11 na kojih ce racunati sledece godine na Euru. Jako bitno je odmah na startu reci da je Austrija dosta oslabljena jer ne igraju ni Alaba ni Lazaro ni Arnautovic ni Laimer..
Njemacki trener Foda spremio je dva debitanta za ovaj mec, dakle dvojica momaka debituju protiv Norveske, to su Christoph Baumgartner i Adrian Grbić.
Trener Foda je izjavio da ne krije probleme koje trenutno tim ima a to je fizicka sprema, neki igraci idu na odmor, neki se tek vracaju a poslednju medjunarodnu utakmicu odigrali tek prosle godine u novembru.
Vjerovatna postava Austrije:
Schlager; Lainer, Dragovic, Hinteregger, Ulmer; Baumgartlinger, Schlager, Ilsanker; Baumgartner, Sabitzer, Gregoritsch
Kod domacina Odegaard je pod velikim upitnikom. Iako se pise da nece igrati postoji ipak sansa da zaigra bar s klupe. Na njegovom instagram profilu ne djeluje povredjeno, vratio se dakle na treninge pa cemo vidjeti da li ce dobiti koji minut ili cak startati..
Ako on ne mogne onda ce masini za golove Hallandu drustvo u napadu praviti napadac Cristal Palaca Alexander Sorloth. Norveska je zavrsila treca u kvalifikacijama ali je bila u puno tezoj grupi nego li Austrija koja je zavrsila ispred Izraela, Slovenije i Makedonije dok su poljaci izdmonirali grupom..
Norveska je u kvalifikacijama dozivjela samo 1 poraz i to od prvoplasirane Spanije u gostima 2:1 ali previse remija su odigrali i to je svedjane gurnulo na drugu poziciju a Norveska ce morati traziti put preko baraza..
Vjerovatna postava Norveske:
Nyland; Svensson, Reginiussen, Ajer, Meling; Daehli, Berge, Sorlot(ili Odegaard), Fossum; King, Haaland
Jedna dosta kompaktna ekipa sa jednim od napadaca koji su trenutno u najboljoj formi, naravno mladi Haaland i ovde u Oslu misljenja sam da mogu do trijumfa protiv austrijanaca koji ce se ovde braniti vecinu meca, to Foda nije krio, dakle igrace 4-5-1 a kad budu u kontrama to ce se onda transformisati u 4-2-3-1 formaciju.
Kvota vrijedna rizika.
Facebook Comments

Comments

comments