06.09.2020

VIP NBA PREDLOG: 02:30 L.A. Lakers – Houston
Broj koševa L.A. Lakers/A.Davis (29.5)
VIŠE 1,85 34 WIN
—————————————
SAD: NBA

Ponavljam tip od proslog puta gdje je u iznenadjujucem porazu Lakersa ubacio 25 poena. Iskreno nisam gledao utakmicu i mislio sam da je Davis imao lose sutersko vece ali i nije, 10/16 iz igre, 1/2 za tri poena i 4/4 slobodna bacanja.

Uzeo je dakle premalen broj suteva (16) i ta brojka veceras mora rasti. Kopiracu analizu od proslog puta da ne pisem iste stvari ponovo.

Davis ce igrati kljucnu ulogu u ovom matchupu protiv Hjustonu, barem bi trebao. Houston igra dakle i dalje small ball petorku gdje je PJ Tucker takozvani **lazni** centar kao i Covington koji se ubacuje zavisno od matchupa..

Davis ih moze za rucak pojesti jer kao prvi vislji je od sviju a kao drugo nije trom kao sto je to Adams bio i moze sebi vrlo lako iskreirati lagane poene igrom 1 na 1 okrenut ledjima a u 90% slucajeva to zavrsava poenima ili slobodnim bacanjima..

Ovo je vrijeme kada ce LeBron i Davis preuzimati dosta toga u svoje ruke i obrva mislim da bi morao na 30+ poena.
Proslu je ubacio Portlandu 43 poena a Portland ima dosta jacu odbranu reketa. Cak i u prve 3 partije protiv Portlanda gdje je lose sutirao jednom je ovo prebacio 31 poen i dva puta za koš ostao ispod, 28 i 29 poena..

Jednostavno ne vidim rjesenje za Hjuston u odbrani kako da brani Davisa koji ce vecinu vremena mislim provesti na poziciji centra..

Lakersi gube 0:1 i veceras ce LeBron prvenstveno uraditi sve da to odmah poravna na 1:1. Ne sumnjam u pobjedu Lakersa ali mislim da Davis mora doprinjeti sa 30+ poena. Prosli mec vidjelo se da 25 nije ni blizu dovoljno, izgubili su 97:112.

Facebook Comments

Comments

comments