07.09.2020

VIP DUBL:
——–
00:30 Toronto – Boston 200 WIN
Zbir koševa (218.5)
Manje 1,50

20:45 Češka – Škotska 1:2 WIN
2
1,65

KVOTA: 2,48 WIN
—————–
– SAD: NBA

Pravi play off duel gdje se igraju granitne odbrane i gdje je ulog sve veci. Nakon 2:0 Bostona mnogi su pomislili da ce Celticsi to lagano privesti kraju ali Toronto (proslogodisnje sampione) nikada ne smijete otpisati i tako su se vratili na 2:2 a petprosli mec na spektakularan nacin, trojkom Anunobija u zadnjoj sekundi za pobjedu!

Do sad u sva cetiri meca niti jednom nisu prebacili ovu marginu, redom je bilo 206, 201, 207 i 193 poena. Umor bi trebao takodje sve vise dolaziti do izrazaja i ovo se moze prebaciti samo nekim nestvarnim sutem za 3 poena s obe strane ali ekipe su kazem obe defanzivno i te kako jake, peti je mec u pitanju, mozda i odlucujuci i ovde ocekujem pozicione napade i pametnu igru oba tima.

Under se namece kao sasvim racionalan i dobar tip ovde.

Petorke: Lowry, Gasol, VanVleet, Anonuby, Siakam

Boston: Kemba Walker, Tatum, Smart, Brown, Theis

– EUROPA: Liga nacija – Liga B – 2. kolo

Nerado igram ovakve meceve gdje se kvota brzinom munje sroza, ovde recimo sa 4 na ovih 1,65 ali ipak sam misljenja da ce škoti uspjeti do 3 boda. Razlog pada kvota je cinjenica da je citav prvi tim Češke u karantinu, zajedno i sa trenerima i tehnickim osobljem zbog Covid19. Nakon pobjede u Slovackoj svi su poslani kuci u izolaciju i kako ne bi ovaj mec izgubili za zelenim stolom odlucili su ”skrpiti” ekipu i ko god je bio u mogucnosti odazvao se i dosao u Olomouc.

Ovi igraci nikada nisu nastupili za reprezentaciju niti odradili jedan jedini trening zajedno. Sigurno je da ce igrati s puno motiva ne bi li se pokazali i dokazali ali realnost je da su svi igraci iz ceske lige i kako rekoh nikada zajedno nisu ni trening odradili a kamoli mec odigrali i to je najveci problem čeha.

Vjerovatna postava Češke: Mandous – Holes, Hubnik, Jemelka, Zeleny – Malinsky, Janos, Budinsky, Havlik, Pesek – Tecl.

https://metaratings.by/…/v-sbornuyu-chekhii-na-match-s-sh…/…

Škotska nije nikakva velesila ali imaju igraca iz engleskog Championshipa i Premiershipa tako da vjerujem mogu iskoristiti ove ogromne probleme čeha koji su i bez trenera, danas ih vodi U18 trener.

Facebook Comments

Comments

comments