20.09.2020

VIP TIKETIĆ:
———-
18:00 Lok. Moskva – Tambov 1:0 win
1
1,55

18:00 Viking – Aalesund 5:2 win
1
1,40

20:30 Mura – Gorica
3+
1,60

15:30 Liberec – Karvina 1:1 u 90+
1
1,45

KVOTA: 5,03
——————–
– RUSIJA: Premier League – 8. kolo

Blizi se derbi sa CSKA a Lokomotiva totalno u krizi rezultata jer ne znaju za pobjedu vec 5 kola a u nekim mecevima su realno zasluzili sva 3 boda medjutim manjak srece prvenstveno u proslom kolu 0:0 kod Rostova gdje su imali dobre sanse za gol. Prije toga kuci solidnih 0:0 sa Zenitom ali danas protiv ekipe u kojoj ne vlada dobra atmosfera i gdje igraci nisu placeni par mjeseci samo 3 boda dolaze u obzir. Tambov je htio strajkovati zbog neisplacenih plata ali su im isplatili jedan dio i igraci su odlucili da igraju.

Lokomotiva ima dobar i mlad tim, spoj mladosti i iskustva i pitanje je vremena kad ce proraditi i u napadu a mislim da je vrijeme danas da nakon 5 utakmica bez pobjede upisu sva 3 boda protiv idealnog protivnika za tako nesto..

– NORVEŠKA: Eliteserien – 18. kolo

Ovo bi trebao biti takozvani zicer kod norvezana iako tako nesto vise ne postoji ali svi clanovi Aalesunda, igraci zajedno i sa trenerom i upravom su se pomirili da ispadaju iz lige pa onda i ne cudi tako slabo zalaganje na terenu. Samo jedna pobjeda, 4 remija i 12 poraza ovog tima..

A danas su i bez Gretarsona, Oddbjørn Liea, Jordon Mutcha, Castro Fridjonssona, Snoa i Hatlehola tako da ce dosta mladjih igraca dobiti sansu.

Viking u cetvrtak ispao na ovom terenu od Aberdina iz Lige Evrope i cak i da izvedu komplet drugu postavu (sto nece biti slucaj) opet protiv ovog protivnika mogu do 3 boda.

– SLOVENIJA: Prva Liga – 4. kolo

Mura odlicna ove sezone, pojacanja taman toliko da budu bolji nego prosle. U prvenstvu do sad dvije pobjede i remi sa gol razlikom 5:0 dok su prosli i u Ligi Evrope danski Aarhus sa impresivnih 3:0 na ovom terenu tako da svi ocekuju nova tri boda i danas protiv Gorice..

Gorica prolazi kroz tezak period. Otisli su i sportski direktor, tehnični direktor pa je situacija trenutno losa. Dva poraza uz gol razliku 3:8. Realna je ovde pobjeda Mure ali sam ipak odlucio se na golove upravo zbog meca Mure u cetvrtak ovde te mogucnosti da malo rotiraju a ekipe ovakve kao Gorica, ranjene znaju biti opasne i nije nerealno ocekivati 3 gola..

– ČEŠKA REPUBLIKA: 1. Liga – 4. kolo

Ovde necu duziti. Liberec dosta kvalitetnija ekipa. Samo na startu sezone poraz u gostima kod Sigme 1:0, nakon toga dvije vezane pobjede od kojih i te kako treba izdvojiti onu 4:1 nad ekipom Plzena. U okviru Lige Evrope demolirali su ekipu Riteria u gostima sa cak 1:5 tako da umor ne bi trebao biti problem danas i protiv prosjecne ekipe za ovu ligu kakva je Karvina trebali bi po nova 3 boda.

Facebook Comments

Comments

comments