09.12.2020

FREE VIP DUBL:
————
20:45 Brentford – Derby C. 0:0 LOSE
1
1,55

18:00 Aalesund – Stromsgodset 1:4 WIN
2
1,60

KVOTA: 2,48
——————–
– ENGLESKA: Championship – 17. kolo

Brentford je ozbiljna ekipa koja je prosle sezone umalo usla u Premijer ligu. Ispali su od Fulhama u dvomecu i sada se ponovo bore za isti cilj.

Trenutno su ispod crte za play off ali pobjedom skacu na cak 3. poziciju i na samo -1 bod od Norwicha i Bournemotha koji su na vrhu sa po 31 bod i drze mjesta za direktan plasman u Premijer Ligu.

Bretford je neporazen 9 kola u nizu a proslo kolo primili su gol za 2:2 od Blackburna pred kraj meca pa ocekujem danas vise paznje i vise ozbiljnosti u odbrani.

Nemaju bitne i friske izostanke, fale Christian Norgaard , Mads Roerslev i Shandon Baptiste.

Derby County je u zoni ispadanja ali u zadnje vrijeme poboljsao igru i rezultate pa su tako neporazeni u zadnja 3 kola gdje su dva puta igrali remi te proslo kolo uspjeli dobiti Millwal u gostima 0:1.

Ipak ne vjerujem Runiju kao treneru, premalo iskustva ima i realno Derby nije na nivou Brentforda.

Gostima fali samo suspendovani Nathan Byrne.

Zadnja 3 medjusobna duela Brentford je rjesio u svoju korist;

Međusobni mečevi: BRENTFORD – DERBY
26.08.20 CF Brentford Derby 3 : 0
11.07.20 CHA Derby Brentford 1 : 3
31.08.19 CHA Brentford Derby 3 : 0

-NORVEŠKA: Eliteserien – 29. kolo

Ovo nerado stavljam na tiket jer udarilo coravo na sakato ali sav motiv je na strani gostiju i ovo im je vjerovatno najbitniji mec sezone. Aalesund je ispao i matematicki i igra samo za obraz dok se gosti grcevito bore za opstanak i dugo ne znaju za pobjedu. Imali su veliki niz remija, pa onda i porazi i proslo kolo remi kuci 2:2 sa Haegsundom.

Aalesund ce takodje biti bez svoja dva najbolja strijelca Castroa i Haugena zatim golmana Lija (GK 15/0) i defanzivca Gronnera (df 20/0).

Domacin u zadnjih 15 meceva upisao 13 poraza, 1 remi te jedna pobjeda samo.

Da su gosti iole jaci tim dvojka bi bila zicer ali muce se i oni i kazem ovo im je mozda najbitniji mec sezone jer sa 3 boda bi povecali svoje sanse za opstanak a svaki kiks ce nastaviti njihovu agoniju.

Kao sto rekoh Aalesund je ispao brzinom munje, oni su novajlije u ligi.

Facebook Comments

Comments

comments