12.12.2020

VIP VEÄŒERNJI DUBL:
—————
23:20 Boca Juniors – Arsenal de Sarandi
1
1,50

21:00 Everton – Chelsea
2
1,75

KVOTA: 2,62
——————
– ARGENTINA: Copa Diego Maradona – Stupanj pobjednika – 1. kolo

Kao sto vidite u Argentini ovo takmicenje vec je dobilo ime po legendarnom Maradoni i kako onda ne odigrati na Bocu gdje je Maradona bio ikona i kako ne ocekivati da Boca ne uradi nesto vise u ovom takmicenju.

Protiv Newellsa na ovom terenu bile su prazne tribine i bilo je dozvoljeno samo Maradoninoj cerci da gleda mec a igraci su svi na ledjima imali napisano Maradona.

Njegova kcerka je vecinu meca plakala pogotovo kad su igraci zabijali golove te joj aplaudirali.
Boca je ispala iz Libertadoresa i imaju odredjenih problema u igri, mozda najvise kada trebaju u kontru jer ta lopta nesto sporije ide napred pa se zato nekad dosta muce i zabiti.
Dosta jak sastav za ovaj mec konkurise:
Protivnik nije lagan ali jednostavno sve govori da bi u ovom takmicenju Boca morala do kraja, igracima motiva sigurno nece faliti.

– ENGLESKA: Premier League – 12. kolo

Celzi igra odlicno, pogodili su sa pojacanjima i doslo je sve na svoje. I njemacki duo Werner-Hawertz i Ajaxov Ziyech odlicno se uklopili i protekli mjesec ova ekipa u 10 meceva ima 8 pobjeda i 2 remija.

Ove sezone mogu sigurno biti konkurenti cak za titulu. Odmarali su igrace u zadnjem kolu lige sampiona i kod njih je Ziyech povredjen kao i Odoi ali Giroud igra u zivotnoj formi.

Everton nakon odlicnog starta upao u losu seriju pa tako u zadnjih 6 meceva samo jedna pobjeda, 4 poraza i 1 remi.

Dodatni razlog zasto bi Celzi morao biti blizi pobjedi jeste cinjenica da ce Everton morati bez James Rodrigueza. On je do sad zabio 3 gola i upisao 3 asistetncije te je dosta bitna karika Evertona. Samo jedan mec je propustio i taj su izgubili od Njukastla 2:1.

Pored njega problemi i u odbrani, Seamus Coleman , Lucas Digne i Fabian Delph su takodje out.
Anceloti je rekao i da ce odmoriti prvog strijelca Dominic Calvert-Lewina zbog veoma gustog rasporeda u decembru gdje ce se igrati bukvalno svaka 3-4 dana..
Celzi kazem dosta jak, Lampard radi dobar posao, odmorni ulaze u ovaj duel i trebali bi opravdati ulogu favorita. Evertonu ostaje da se takticki nadmudruje..
Facebook Comments

Comments

comments