11.12.2017

VIP PREDLOG: 18:00 Konya – Karabuk 1 1,85 2:0 WIN
—————————————
TURSKA: Super Lig – 15. kolo

Znamo svi da je Turska liga za izbjegavanje ali ima solidnih razloga zbog kojih se mora pogotovo po ovoj kvoti dati prednost domacem timu. Konya je igrala Ligu Evrope i casno su ispali, nisu se obrukali nego zavrisli na trecem mjestu sa solidnih 6 bodova iza Marseja koji je imao 8 i prvoplasiranog Salzburga koji je bio prvi s 12. Poslednji mec na gostovanju Guimaraesu bili su blizu pobjede ali portugalci su izjednacili autogolom za 1:1 pred kraj meca.
Ovom timu sada predstoji drugi zadatak a to je opstanak u ligi.
Ovako izgleda tabela: http://prntscr.com/hm0l5y

Dakle Konya je predzadnja sa 11 bodova dok trenutno mjesto iznad zone ispadanja bjezi 3 boda i ovo je vec must win situacija za domaci tim. Boljeg odnosno goreg protivnika jednostavno ne mogu trenutno dobiti jer Karabuk je zadnji sa samo 8 bodova, 6 vezanih poraza u ligi i velikim problemima unutar tima. Imaju finansijske probleme, igracima kasne plate i uvjek u takvim uslovima losi rezultati su neizbjezni. U gostima ove sezone 0 pobjeda, 2 remija i 5 poraza. Juce su imali vanredno zasjedanje skupstine gdje se izabrao novi predsjednik upravnog odbora Ziya Ünsal.
http://www.kardemirkarabukspor.org.tr/…/1497_kulubumuz-olag…

Treninzi Karabuka ne izgledaju previse ozbiljno jer uglavnom rade lagane treninge i ovom klubu treba neko cudo a ne novi predsjednik. Treninzi su lagana istezanja i trckaranja:
http://www.kardemirkarabukspor.org.tr/…/1495_a.konyaspor-ma…

Konya na svom terenu bice i te kako motivisana da dodje mozda i do najbitnija 3 boda u sezoni jer slabijeg protivnika trenutno ne mogu dobiti. Gosti takodje bez defanzivca Nonkenua (11/0 df) dok su upitni Gulselam (10/0 mf) i defanzivac Basdas (8/0 df).

Međusobni mečevi: KONYASPOR – KARABUKSPOR
21.05.17 SL Konyaspor Karabukspor 3 : 0
11.08.16 CF Konyaspor Karabukspor 3 : 2
03.11.14 SL Konyaspor Karabukspor 1 : 0

Facebook Comments

Comments

comments