12.05.2018

VIP DUBL:
————-
21:00 Lille – Dijon 2:1
1
1,53

16:50 Krško – Maribor 1:2 
2
1,36

KVOTA: 2,08 WIN
——————–
Francuska 1. liga

Jos dva kola do kraja. Nakon ovog meca Lille gostuje kod St. Etiena gdje ce biti tesko uzeti bod/bodove tako da danas odlucuju sami o svojoj sudbini. Dovoljna su im 3 boda danas da obezbjede opstanak a ova ekipa je to zasluzila jer igraju jako dobro ali zbog propusta u odbrani neke meceve su nezasluzeno gubili. Probudili su se srecom na vrijeme i vezali dvije pobjede a najvaznija je ona proslo kolo u gostima kod Tuluza gdje su preokrenuli rezultat u svoju korist i slavili s 2:3.
TABELA: https://www.rezultati.com/utakmica/pbRhmb71/…

Dijonu bodovi ne trebaju i to moze samo pomoci domacinu. Dijon je na sredini tabele i on je svoje odradio za ovu sezonu. Pored motiva koji je na strani Lilla imamo i izostanke kod gostiju koji ce i danas biti bez Lautoe (df 10/0), Varraulta (df 10/0), Abeida (mf 19/0), Balmonta (mf 21/1), Sammaritana (mf 27/a), Xeka (mf 17/2) i napadaca Saida (att 29/9 golova).

Slovenija 1. liga

Ovde je sve jasno. Maribor dize formu pred kraj sezone i bore se za titulu sa Olimpijom ali proslo kolo kiks u gostima kod solidnog Domzalea (3. na tabeli) mogao bi ih kostati te iste titule. Bili su dosta bolji od Domzala ali po njihovu srecu uspjeli su i do tog boda jedva jer su zabili pred kraj iako su dominirali citav mec. Prije toga demolirali su kuci
Ankaran sa 5:1 i tesko je ocekivati da ponovo kiksaju protiv ekipe koja je apsolutno mirna na svojoj 7. poziciji i za njih je ovo rezultatski nebitan mec. Olimpija bjezi Mariboru samo 1 bod a do kraja je jos 4 kola i gosti se nadaju da ce Olimpija barem jednom kiksati ali oni svoje meceve onda moraju dobijati ako zele titulu.

Facebook Comments

Comments

comments