06.09.2018

VIP DUBL(WWIN):
———–
20:45 Njemačka – Francuska
Zbroj kartona (2.5)
Više 1,55

20:45 Norveška – Cipar
1
1,35

KVOTA: 2,09
—————-
EUROPA: UEFA Nations League – League A – 1. kolo

Pred nama je da vidimo koliko ce ekipe ozbiljno shvatiti ovo takmicenje, ipak nisu prijateljski mecevi. Utakmica kola definitivno izmedju bivsih i sadasnjih svjetskih prvaka. Njemacka jako motivisano ce uci u ovaj duel iako nemaju ful sastav i bice jako tesko protiv Francuske ali na krilima domacih navijaca njemci ce kao i uvjek dati sve od sebe. Francuska se nece braniti to je jasno i ovde sam odabrao da cemo vidjeti minimum 3 kartona jer stvarno je sasvim realno da se to i desi. Margina kao da je bas prijateljski mec ali vec rekoh ovde Njemacka zeli da **opere ljagu** sa sebe i gorak ukusa sa svjetskog prvenstva gdje su u grupi ispali dok ce francuzi standardno traziti citav plijen.

Sudija je italijan Orsato koji je na prosjeku od 4,5 kartona (otprilike) po mecu a ovde ce biti materijala za 3 javne opomene minimum, jedino nam ostaje vidjeti kako ce se i sudije postaviti u ovom takmicenju ali po ovako malim marginama vidim dosta value pa jednostavno moram uzeti.

Orsato je ovu marginu lagano prebacivao u poslednjih 10 meceva koje je sudio, nadam se da ce i veceras pokazati minimum 3 javne opomene.
https://us.soccerway.com/referees/daniele-orsato/59480/

Vjerovatne pocetne postave: http://prntscr.com/kravxr

EUROPA: UEFA Nations League – League C – 1. kolo

Norveska i nije imala puno sanse plasirati se na SP jer su imali potesku grupu pa su ispred njih zavrsili i Njemacka i Češka i Sjeverna Irska i nakon toga prikazali su dobre partije u prijateljskim duelima gdje su nanizali 4 pobjede (Australija, Albanija, Island i Panama). U odnosu na prijateljske meceve fale 3 igraca koja nisu pozvana, Aleesami, Jo Inge Berget i Alexander Soderlund.

Kipar je jedna od slabijih ekipa. Oni nisu imali nikakve sanse u kvalifikacijama za SP gdje su napravili samo jedan podvig, cudnovato dobili na svom terenu BiH sa 3:2, ocekivane pobjede nad Gibraltarom i 6 poraza.
Za njihovu reprezentaciju u ovo takmicenje nisu pozvani Mario Antoniades, Dossa Junior, Nektarios Alexandrou, vznjak Vincent Laban i napadac Demetris Christofi.
Kipar se uvjek mucio u gostima gdje u poslednjih 11 meceva imaju cak 10 poraza i ta jedna pobjeda nad amaterima s Gibraltara. http://prntscr.com/krb0hh

 

Facebook Comments

Comments

comments