23.06.2019

Kovačević Nemanja
Admin · 6 hrs

VIP DUBL:
—————
19:00 Senegal – Tanzanija 2:0
1
1,30

15:00 Jonkopings – Trelleborgs 2:0 
1
1,60

KVOTA: 2,08 WIN
—————–
– AFRIKA: Afrički Kup Nacija – 1. kolo

Senegal je jedna od ekipa koja je favorit i za osvajanje ovog takmicenja. Imaju odlicnu ekipe, odlicne pojedince koji igraju u vrhunskim klubovima na visokom nivou. Dovoljno je reci da je ove Mane iz Liverpula. Oni su se prosetali grupom u kvalifikacijama gdje su upisali 5 pobjeda i 1 remi i sa prve pozicije se lagano plasirali. Pored Tanzanije u ovoj grupi su jos Alzir i Kenija i sigurno je da Senegal ide po pobjedu.

U ovoj reprezentaciji su pored Manea jos neka dosta poznata imena kao sto su Sarr, Niang, Koulibaly, Sane itd itd.

Tanzanija nije igrala ovo takmicenje 39 godina. Uspjeli su se kvalifikovati kao drugoplasirani u grupi sa Ugandom (bila prva), Lesotom i Zelenortskom Republikom. Bili su na omjeru dvije pobjede, 2 remija i 2 poraza. Imaju i oni par imena napred koji mogu nesto napraviti poput Samatte (Genk) i Adi Yussufa (Blackpool) ali Senegal je za klasu bolja ekipa i ocekujem da danas na startu to i pokaze.

– ŠVEDSKA: Superettan – 14. kolo

Trelleborg se zna otvoriti kad igraju u gostima ali to je mac s dvije ostrice jer ekipa poput Jonkopingsa sigurno ce iskoristiti svaku supljinu. Vezali su kuci 3 pobjede gdje su u svakom mecu zabili minimum 2 komada i danas opravdano ulaze u ovaj mec kao favoriti. Pobjedom mogu cak do 3. pozicije. Bez problema sa izostancima, cak sta vise vraca im se najbolji strijelac.

Trelleborgs trenutno na sredini tabele ali isto tako na poslednjem mjestu kada su rezultati u gostima u pitanju. Jedna pobjeda, 2 remija i 3 poraza s gol razlikom 8:12.
Oni ce morati bez povredjenog Hugo Anderssona , suspendovanog veznjaka Felix Hörberga te napadaca Agyera i defanzivaca Johnssona i Tidemana. Inace ova ekipa ispala je iz prve lige gdje su ubjedljivo bili zadnji sa samo 15 bodova.

Facebook Comments

Comments

comments