23.08.2019

VIP PREDLOG: 17:00 Viitorul Selimbar – FC Unirea Alba 1 2,00 2:1 WIN
————————————————–
Rumunija III liga

Domacin je prosle sezone izdominirao u 4. ligi i debituju danas u trecoj. Klub je u ljetnom prelaznom roku doveo dosta pojacanja i prema lokalnim rumunskim clancima stoje solidno finansijski za ovaj rang takmicenja.

Doslo je 15 igraca cak. Naravno sve su to nepoznata imena ali dva se mogu izdvojiti jer Alex Curtean i Alexandru Neacsa imaju i prvoligaska iskustva. Prvi navedeni ima 32. godine i igrao je i za Gaz Metan, Politehnica Timișoara, Dinamo Bucharest, Botev Plovdiv, Atyrau i FC Hermannstad. 178 nastupa u prvoj ligi Rumunije i nekoliko desetina u nižim ligama. On je do sad postigao 38 golova u 295 aktivnih igara na profesionalnom nivou.

http://www.sbsport.ro/…/alex-curtean-a-semnat-cu-viitorul…/…

Poslednji pripremni mec dobili su 6:0 protiv Academia Magura Cisnadie a i pojacanja su se upisala u strijelce. Prvi gol zabio je upravo spomenuti Alex Curtean. Upisao se i Stanciu koji je dosao iz AFC Hermannstadta, Cirstean takodje pojacanje iz Metallurgist Cugira dok je novi igrac Tineiu takodje iz AFC Hermannstadta zabio pred kraj meca 2 gola za konacnih 6:0.

Naravno da Unirea nije Academia Magura ali nisu ni bolji od danasnjeg domacina. Kasno su poceli sa pripremama i inace ovaj tim je prosle sezone jedva izbjegavao ispadanje. Bili su na 12. poziciji sa samo na kraju 3 boda viska u odnosu na zonu ispadanja.

http://prntscr.com/owb5h1

Oni su takodje mjenjali tokom ljeta ali nemaju pojacanja kao Viitorul. Nova imena su Angeru, F. Morar i Guţ (Soda Ocna Mureş), Petresc (CS Hunedoara), Frăsineanu (Sveučilište Craiova), I. Neag i Joldeș (CSU Alba Iulia), Kiraly (CS Zlatna ) i Mateș (Gaz Metan Mediaș).

https://www.absport.ro/…/live-video-viitorul-selimbar-fc-u…/

Stadion domacina je kapaciteta 5,000 gledalaca i ulaz je slobodan.

https://www.facebook.com/ViitorulSelimbar/

Ocekujem da motivisani domacin debituje pobjedom i da pojacanja naprave razliku.

Facebook Comments

Comments

comments