11.07.2020

VIP DUBL:
——-
17:00 B.Sokolov – Chrudim 3:0 win
1
1,57

19:30 Valladolid – Barcelona 0:1 win
2
1,35

KVOTA: 2,11 WIN
————–
– ČEŠKA REPUBLIKA: FNL – 29. kolo

Druga liga Češke, ne bas popularna za kladionicare ali danas moram uzeti pobjedu domacina. Sokolov u must win situaciji dva kola prije kraja. Oni se bore za opstanak i zaostaju 2 boda za Varnsdorfom kojeg ce pokusati prestici u zadnja dva kola i tako se spasiti ispadanja. Inace bili su i otpisani ali dobre dvije partije protiv Lisena i upravo direktnog konkurenta Varnsdorfa su im omogucili da se bore do zadnjeg kola.

Chrudim je ekipa koja je postigla svoj cilj ove sezone. Oni su na 10. poziciji i bodovi im nista ne znace. Trener je izjavio da bi bio samo razocaran ako ne zavrse bar na ovoj 10. poziciji a inace sto se njega tice oni su svoj cilj ostvarili. Upravo trener gostiju pred ovaj duel je izjavio da ce sansu u zadnja dva kola dobiti i neki mladi igraci. Ionako imaju izostanaka i povredjenih tako da danas vode dva tinejdzera sa sobom i kako kaze trener Chrudima vjerovatno ce i zaigrati.

Zadje kolo dobili su cak 5 zutih od kojih su kapitenu Vincelu, Janouseku i Grahosu bili peti po redu pa su tako oni suspendovani za ovaj duel.

Inace klubovi su u dobrim odnosima, trener Sokolova i Chrudima se odlicno poznaju i to u svom izlaganju nije ni krio (clanak ispod) pa sam misljenja da bi motiv te slaba postava gostiju morali kumovati da Sokolov dodje do bitna 3 boda.

https://mfkchrudim.cz/…/chrudim-miri-do-sokolova-nic-pro-na…

– ŠPANJOLSKA: LaLiga – 36. kolo

Jasna situacija, Barcelona ako kiksa pozdravlja se od titule 3 kola prije kraja. Real im bjezi 4 boda tako da katalonci moraju dobiti sva 3 meca do kraja i nadati se i losim partijama Reala. Tesko je igrati u ovakvim okolnostima ali realno barca je za klasu bolji tim i vjerujem da ce odraditi sve partije profesionalno do kraja.

Kod domacina out su Jose Antonio Caro, Michel Javaloyas, Miguel de la Fuente, Matheus Fernandes i Pedro Porro dok se vracaju u tim Oscar Plano, Sandro Ramirez i Sergi Guardiola.

Kod barce Dembele ostaje out dok je mladi Fati pocrvenio proslo kolo i on je suspendovan ali dobra vijest je sto se De Jong vratio na trening i trebao bi veceras zaigrati.

Valladolid : Masip; Antonito, Olivas, Salisu, Martinez; Fede, Perez; Plano, Hervias, Guardiola; Ramirez

Barcelona : Ter Stegen; Roberto, Pique, Lenglet, Alba; De Jong, Busquets, Vidal; Griezmann, Suarez, Messi

Domacin ima 7 bodova viska u odnosu na zonu ispadanja tako da su oni 99% sigurni i ovde je barca pod pristiskom, samo 3 boda dolaze u obzir.

Facebook Comments

Comments

comments