18.09.2020

VIP NBA DUBL:
———-
03:00 L.A. Lakers – Denver 37 WIN
A.Davis (27.5)
Više 1,86

03:00 L.A. Lakers – Denver 5 lose
G.Harris (9.5)
Više 1,74

KVOTA: 3,23
——————
-SAD: NBA

Pocinje i finale zapada gdje cu iz redove trenutnih favorita za osvajanje uzeti Davisa over iako je margina dosta visoka. Denver je prosao i Utaha i Clipperse u 7 utakmica. Utah je donekle i koristila cinjenicu da je Denver tanak u odbrani reketa, tacnije Jokic nije nikad ni krio da mu odbrana nije jaca strana dok to Clippersi nisu koristili toliko.

Misljenja sam da Lakersi forsirati Davisa u reketu i probati Jokica malo i opteretiti u odbrani ne bi li usao u faul probleme. Inace Davis protiv Denvera (Jokica) u zadnjih 6 meceva ubacuje redom 28, 40, 25, 32, 33 i poslednji duel 27 poena.

Ocekujem da LeBron bude raspolozen za asistencije a da obrva koristi rupe u reketu i ako nista ide na slobodna bacanja 15 puta..

Izvlaci se i na sut za 3 poena, odlican je i mid range suter tako da za 40 minuta koliko bi trebao igrati jer ovo je finale zapada sposoban je ubaciti 28 poena.

– SAD: NBA

Iz redova Denvera moram po ovoj margini uzeti Harrisa koji se napokon oslobodio. Toliko dugo je igrao u grču nakon sto se vratio poslije povrede ali posebno dvije poslednje partije protiv Clippersa njegov doprinos je bio taman toliko potreban da Denver slavi u ta dva meca i obezbjedi ovo finale.

Ubacivao je 16 i prosli put 14 poena a poceo je dobijati i ful minutazu. Dakle pored debelih defanzivnih zadataka koje ima jer je ponajbolji defender Denvera ukljucio se u poenterski doprinos sto je za Denver jednostavno neophodno ako zele s Lakersima borbu.

Sjecate se prosle sezone da mu je granica bila 17 ili 18,5, nisam siguran a sad treba biti samo dvocifren za prolaz. Istina da su s druge strane Lakersa ali isto tako cinjenica je da se kao sto rekoh oslobodio, dobio na samopouzdanju i vise nego realno je ocekivati da bude veceras dvocifren.

Protiv Clippersa u 7 partija ima 5 overa i 2 undera, redom 5, 13, 10, 10, 7, 16 i 14 poena.

U poslednje 3 partije protiv Lakersa je na prosjeku 13.7 poena po mecu.

Ja ga i veceras vidim dvocifrenog jer pored Murraya i Jokica moraju se ostali pridodati..

Facebook Comments

Comments

comments