25.08.2020

VIP NBA DUBL:
———–
00:30 Denver – Utah
Broj koševa Utah/R.Gobert (15.5) 11 lose
Više 1,85

00:30 Denver – Utah
Broj koševa Denver/J.Murray (23.5) 42 WIN
Više 1,85

KVOTA: 3,42
————————
Dok ide ide sa Gobertom pa necemo mjenjati. Proslu su odigrali dobru odbranu nad njim cak najbolje sto su mogli pa je opet uspio do 17 poena. Grabi dosta i otpadaka, ofanzivni skokovi itd a da ne spominjem p&r sa Mitchelom i Inglesom. Uglavnom trener Malone je uspio doprijeti do Jokica da se bolja odbrana odigra nad Gobertom ali opet se ocekuje njegovih minimum 16 poena.

Denver juri zaostatak od 1:3, sve karte se bacaju u napad a Gobert je ovo prebacio u poslednjih cak 9 medjusobnih duela, redom protiv Jokica 16, 20, 21, 16, 22 , 17, 19, 24 i spomenutih 17 poena.

Cak je malo popravio i slobodna bacanja u odnosu na pocetak ovog play offa pa sam misljenja da moze **nakvrcati** bar ovih 16 ako ne vise. Rudy je dosta motivisan ovde u Orlandu i pitanje je samo koliko ce lopti dobiti a on je svakako zeljan trpati.

– Murray mi je proslo kolo bio tip veceri i nije razocarao, cak 50 poena strpao ali ni to nije bilo dovoljno jer su izgubili 129:127. Zatvorili Goberta ali ostavili vanjskim igracima dosta prostora pa im je Mitchel opet otisao na 50+ poena i bice zanimljivo vidjeti kako ce Malone veceras postaviti Denver.

Pisao sam prosli put da je Malone izjavljivao da Murray i Jokic jednostavno moraju istupiti, najbolji su igraci a ovo je vrijeme da najbolji istupe i predvode tim. Murray je upravo to i uradio, uzeo konacno gomilu suteva (cak 31) i zavrsio mec sa okruglo 50 poena. Ispalio je cak 15 trojki i bio odlican i u tom segmentu 9/15 trojke a sa linije slobodnih bacanja nepogresiv 5/5.

Ovo je biti ili ne biti za Denver i Jamal mora ponoviti bar upola poentersku partiju (25) ako nugetsi zele ostati u ovoj trci. Utah djeluje dobro, kazem Denver se dosta muci u odbrani i morace se dosta toga promjeniti ali ono sto se ne smije promjeniti jeste cinjenica da Murray jednostavno mora opet uzeti 20+ suteva i biti dosta dosta agresivniji prema protivnickom kosu. Poslusao je trenera prosli put, ocekujem i veceras i od njega i Jokica naravno puno suteva te minimum 24 od Jamala. Samo da ga trojke slusaju i ide bez problema.

Facebook Comments

Comments

comments