24.09.2020

FREE VIP DUBL:
——————
20:00 APOEL – Zrinjski 2:2 lose
1
1,40

20:00 Galatasaray – Hajduk 2:0 win
1
1,70

KVOTA: 2,38
———————
– Europa League – Kvalifikacije

Ne postoji zicer pogotovo u Ligi Lopova ali ovo djeluje kao jedna takva utakmica. Razlika u kvalitetu postoji i to ce se morati osjetiti na terenu. APOEL sa dugom tradicijom u evropskim takmicenjima i bez obzira sto su ovu sezonu malo klimavo otvorili polako se stvari slijezu na svoje mjesto pa su tako nanizali 3 pobjede, dvije u prvenstvu i jednu u Ligi Evrope gdje su prosli Kaiser u gostima sa 1:4.
Zrinjski je uspio proci slovensku Olimpiju, gubili su 2:1 ali Bilbija je poravnao na 2:2 i u produzecima su zabili gol za prolaz dalje.

Medjutim na ovo gostovanje su dosli bez kapitena Pere Stojkića zbog privatnih razloga (postao otac) dok Mario Tičinović ima crijevnu virozu pa je i on ostao u Mostaru.
Žižović je na Kipar poveo sljedeće igrače: Brkić, Soldo, Horkaš, Bošković, Ćorluka, Zlomislić, Kunić, Ivančić, Barbarić, Todorović, Mašić, Bekić, Govedarica, Jakovljević, Ibanez, Trebotić, Enin, Sadiku, Filipović i Bilbija.
Ima Zrinjski solidnu ekipu ali ovde ce igrati bunker i jednostavno ne vidim nacin da se odbrane od kiprana 90 minuta.
– Europa League – Kvalifikacije
Ovo je nerealna kvota na turski tim i moram je iskoristiti..
Da igraju sa komplet rezervama onda ova kvota ima smisla ali citajuci sav intervju trenera Fatiha Terima mislim da ce poslati od prve minute na teren Falcaa i Diagnea a onda Hajduk ne vidim kako ce se braniti..
Ocigledna razlika u kvalitetu i bez obzira sto se cuda svaki dan desavaju meni je kazem cudo ova kvota pa i ako padnem nece mi biti zao jer je veliki value. Poznajem dosta hajdukovaca i oni sami ne vjeruju ni 5% u prolaz svog tima, traze da Vukas dadne ostavku i zahtjevaju od igraca srcanu i borbenu igru.
Inace Hajduk je prosao makedonsku Renovu ali su igrali jako lose i 0:1 je zavrsilo..
Galatasaray u odlicnoj formi. Oni su prosli Neftchi iz Bakuua 1:3 i zatim velika pobjeda u prvenstvu nad proslogodisnjim sampionom Basaksehirom 0:2. Jasno je da ce Terim rotirati jer za vikend ima bitnu utakmicu i derbi protiv Fenerbahcea medjutim ako izvede istu postavu recimo kao protiv Neftchia jasno je da ce slaviti protiv Hajduka. U tom duelu nije igra Falcao ali turska ekipa ima igrace poput Diagnea, Babela, Belhande, Feghoulia, Bayrama, Turana itd itd.. Svi oni su igrali protiv Neftchia..
Ne mora Falcao ni zaigrati kazem, opet su klasa iznad Hajduka iz cijeg tabora najavljuju samo nade, borbu itd. a izmedju redova se moze jasno procitati da ocekuju i nadaju se casnom porazu..
Igraci Hajduka koji su doputovali u Istanbul:
Da se igra pred publikom i da Galata igra sa prvom postavom kvota bi bila 1,15…
Facebook Comments

Comments

comments