04.01.2021

VIP NBA:
———–
01:30 Miami – Oklahoma
Broj koševa Miami/J.Butler (18.5) 18 WIN
Manje
1,85

02:00 New Orleans – Indiana
Broj koševa Indiana/V.Oladipo (19.5) 25 WIN
Više
1,85

02:00 Milwaukee – Detroit
Broj koševa Detroit/J.Grant (21.5) 24 Lose
Manje
1,85

02:00 New Orleans – Indiana
Broj koševa New Orleans/Z.Williamson (21.5) 24 WIN
Više
1,85

01:30 Miami – Oklahoma
Broj koševa Oklahoma/S.Gilgeous Alexander (20.5) 18 WIN
Manje
1,85

04:00 Golden State – Sacramento
Broj koševa Golden State/S.Curry (29.5) 30 WIN
Više
1,85
——————————
– Butler je imao manju povredu zgloba i kad se vratio odigrao jako lose te imao sut iz igre 0/6

Igrao samo 27 minuta. On je igrac koji ne forsira previse u ovom regularnom dijelu sezone i pogotovo ako njegov tim dominira a to bi trebao biti slucaj veceras protiv Oklahome..

Dakle ove sezone samo 3 partije, 19, 4 i 2 poena su brojke. Ova 4 je ubacio za 16 minuta i onda se povrijedio, pauzirao dva meca i kazem nakon povratka malo zahrdjao te zavrsio protiv Dallasa sa samo 2 poena i 27 minuta.

Ocekujem mozda nesto kracu minutazu i veceras i ako imam u vidu da nece forsirati onda je blizi underu a i nema lagan matchup u vidu Dorta.

– Indiana je ostala bez jednog od boljih skorera TJ Warrena koji se povrijedio i mora na operaciju..

**T.J. Warren will undergo surgery to repair a stress fracture in his left foot**

Ostaje udarni trojac Indiane, Sabonis-Oladipo-Brogdon a ja uzimam Oladipa veceras jer se prosli mec posteno ispromasivao i imao samo 18% iz igre 4/16 sut i opet na kraju nagurao na 16 poena.

Pelicani solidno brane reket ali jako slabo suteve sa poludistance i distance gdje Oladipo dominira i vjerujem da ce htjeti popraviti ocajne procente od prosle partije te sutirati dosta bolje jer njegov doprinos od 20+ je neophodan Indiani sada kada su bez Warrena..

– Prva napadacka opcija je postao Grant koji nema nijedan under do sad ove sezone i ja ga prvi put igram under iz dva razloga. Prvi je odlicna odbrana Milwokija a drugi je i vise nego ocigledan blowout koji bi trebao uslijediti jer Detroit
je i bez Griffina i ovo bi Milwoki morao rjesiti lagano sa 20+ razlike a u tom slucaju bi Grant igrao manju minutazu te bi
mu bilo puno teze ovo prebaciti..

– Zion toplo-hladno ove sezone, jos se trazi; 32, 18, 20, 12 i 21 poen su njegove brojke do sad.

Indiana ne brani dobro reket i Zion je dominantiji od Turnera koji ostavlja cesto iza ledja prostor i ocekujem da to Zion koristi te veceras pruzi dobru partiju. Imao je i jako losih suterskih veceri gdje je obicna polaganja masio ali veceras se nadam da to nece biti slucaj te da ce koristiti rupe u reketu iza ledja Turnera.

Shai Alexander je trenutno najbolji kosarkas Oklahome od kako su otisli i Schroder i Chris Paul i Gallinari..

U prvih 5 kola je na prosjeku 18.8 poena po mecu.

Redom 24, 23, 23, 8 i 16 poena..

Ima puno loptu u rukama pa mora i razigravati i vidimo da do sad nije nijednom otisao debelo over a veceras ga ceka jedna od boljih odbrana na pozicijama 1 i 2. Vjerovatno ce baciti Butlera na njega koji je odlican defender i value je u ovom
matchupu u underu.

– Curry je sinoc postigao cak 62 poena Portlandu, sipao sa svih strana a za to je bar pola zasluzan povratak Draymond Greena. Njih dvojica se znaju u dusu te su napadi izgledali puno bolje dok je Green na parketu..

Veceras odlican matchup takodje protiv Foxa (trebao bi) a Fox je jedan od slabijih defendera Kingsa i opet se ocekuje šou Stephen Karija te ga i veceras ocekujem na 30+

Shvatio je da nema pobjede dok on ne odradi svoje pa je sinoc eksplodirao i ocekujem i veceras dobru partiju u povoljnom matchupu.

Facebook Comments

Comments

comments